Ett CP-bra liv

Helgesson, Jonas

| 2010

Flag from sv

35


»Det känns helt overkligt när folk på stan känner igen mig och kommer fram och frågar mig om jag är "grabben i kuvösen bredvid". De vill att jag ska skriva min autograf på någon trasig servett som de sträcker fram. - Visst kan jag göra det, säger jag, men tro inte att ni kommer att kunna läsa vad det står « Vad är ett bra liv? Kan man leva ett bra liv även om man är allvarligt CP-skadad? Kan man må bra även om man inte är vad samhället kallar frisk? Jonas Helgesson, som mot alla odds har blivit succéförfattare och egen företagare, delar med sig av viktiga saker som han har lärt sig som handikappad, golfare, student, gift, ståuppare och föreläsare. Han berättar om sin träning inför att bestiga Kebnekaise, om varför han vill arbeta med människor och inte följa alla välvilliga råd som går ut på att han borde arbeta med datorer, om sitt livs allra bästa dag, om hur det är att starta eget och...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Lennart Carlsson

2012-02-20

Betyg

En fantastisk bok som varje människa bör läsa! Livsvisdom bara flödar genom hela boken! Önskar man hade hälften av denna visdom.

Peter F

2011-06-19

Betyg

För att kunna ta till mig alla kloka tankar har jag läst boken långsamt.

harriet karlsson

2010-07-08

Betyg

Tänkvärd. Mycket lik hans första bok, känns som upprepning här och där.

Carina Karlsson

2010-05-13

Betyg

Jag såg mycket fram emot Jonas Helgessons andra bok. Tyvärr blir den just en vanlig självhjälpsbok fylld av klichéer. Upplägget är ostrukturerat men innehållet är förstås viktigt: älska dig själv, var tacksam för livet. Läs den första boken istället: Grabben i kuvösen bredvid.