Et velsignet barn

Ullmann, Linn

| 2005

Flag from no

88


Sommeren 1979 skjer det noe forferdelig øya Hammarsö i Østersjøen. Hvert år har halvsøstrene Erika, Laura og Molly tilbrakt sommeren her hos sin temperamentsfulle far Isak Lövenstad. Ingen tar på seg skylden for det som hender denne sommeren, og det skal gå mer enn tjuefem år før søstrene vender tilbake til øya, denne gangen for å besøke sin gamle far. Romanen utspiller seg i spenningsfeltet mellom skyld og forsoning, mellom erindring og glemsel. Den skildrer tre kvinners liv, samtidig som den er et farsportrett.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Helena Insulander

2010-05-06

Betyg

Det är inte svårt att se de biografiska elementen i denna historia, och följaktligen inte heller så svårt att kritisera den och författaren som gjort det lätt för sig. Ullman måste ju ha ett digert material att ösa ur när det gäller bisarra och ovanliga familjekonstruktioner....

Ändå tycker jag om denna roman. Jag tycker att den är fylld av längtan, sorg och en vilja att göra upp med - och acceptera - det förflutna. Jag tycker om hennes sakliga och enkla prosa, och jag tycker om miljöbeskrivningarna så väl som personbeskrivningarna. Så det är tillslut en bok jag varmt kan rekommendera, för att den belyser ämnen många kan känna igen sig i och må bra av att göra upp med.