Pratchett, Terry

| 2000

Flag from sv

286


Eric utspelar sig i Skivvärlden och handlar förstås om Eric, Skivvärldens enda demonbesvärjande hackare. Allt han vill är att få tre önskningar uppfyllda. Inget märkvärdigt: att bli odödlig, att härska över världen och att världens vackraste kvinna ska bli dödligt kär i honom. Det gamla vanliga. Tyvärr är han inte särskilt bra på sitt jobb. Så i stället för en lätthanterlig demon lyckas Eric åkalla Rensvind, den mest inkompetente trollkarlen i universum, och dennes synnerligen svårhanterliga resgods Bagaget. Med dem vid sin sida gör Eric en resa genom tid och rum som kommer att få honom att önska ännu en sak - att han aldrig hade blivit född.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Terry Pratchett är mästare på formuleringar, och Eric blir på sätt och vis räddad av detta. Det är en intressant berättelse, som hade kunnat bli bättre om den hade varit lite längre, så att historien fick utveckla sig på liknande sätt som sker i de andra Discworldböckerna.

En sak som är skrämmande är hans beskrivning av den klämkäcka kontorkulturen, där ledarna kläcker ur sig meningslösa klyschor till mantran, plastblommor och styrdokument i parti och minut. Den delen av boken lyckas han otroligt väl med. Det typiska filosoferandet saknas i mångt och mycket här, något som gör att boken mister mycket djup.

Elisabet Ekdahl

2012-09-08

Betyg

Pratchett är ju en mästare på att göra underfundigheter med det engelska språket. Mycket rolig.

selin baltali

2009-12-27

Betyg

Inte hans bästa direkt.