2019-04-24
Såg först filmen och var sugen att läsa också boken. Den svek inte. Bra skildringar av 3 olika livsöden i Paris som träffa på varandra genom tillfälligheter och vänskap som håller i vått och torrt.
Jag blev tyvärr väldigt besviken på boken. Hade hört mycket gott om den, så jag hade höga förväntningar. Det största felet var själva sättet att skriva; ofta fick jag läsa om stora stycken med meningsutbyten eftersom jag inte förstod vem som "sa" vad och fick alltså inget sammanhang. Sen störde jag mig väldigt mycket på det överdrivna användandet av "..." hela tiden.
2017-09-05
Anna Gavalda är en sådan författare som man antingen älskar eller inte. För mig är hennes böcker ren och skär magi. I "Tillsammans är man mindre ensam" skimrar den vardagliga, eftertänksamma och omtänksamma magin ovanligt stark.
2015-09-22
Njae var nog inte riktigt min typ av bok. Blev inte fängslad av den så jag läste inte ut den.. Därför blev betyget inte så bra..
2014-11-18
Förstår inte all hype kring denna bok. Den var ju jättedålig!
Konstigt och oengagerat skriven. Kände ingen sympati för karaktärerna. Blev mest äcklad av deras sluskiga vanor. Och för att vara en bok som uppenbart vill vara lite svår och annorlunda så var slutet pinsamt banalt.
2013-01-02
Boken var mycket gripande emellanåt och i slutet fällde jag även en liten tår, vilket inte hör till vanligheterna när jag läser en bok. Ibland var boken riktigt bra medans jag då och då även kunde uppleva den som lite långtråkig så den hamnar på ett mellanbetyg.
2012-09-08
Efter att ha läst 25 sidor i den här boken hittade jag ett bokmärke där den tidigare ägaren hade gett upp. Just då tänkte jag likadant. Jag förstod ingenting men oj vad fel jag hade. Det här är en helt underbar bok. Karaktärerna beskrivs och utvecklas på ett fantastiskt sätt och man lever verkligen med i utvecklingen. Ett gäng mycket udda karaktärer med ett riktigt gott hjärta. läs den!
2012-09-06
Otroligt bra bok! Den är lättläst och skriven på ett vackert sätt. Jag grät och skrattade så den innehöll allt. På slutet bromsade jag min läsning för jag inte ville att den skulle ta slut. Läs den!
2012-07-10
Älskar denna bok, och filmen. Så varm, så mycket kärlek, så underbar. En historia jag bär med mig nära hjärtat än.
2012-07-09
Tillsammans är man mindre ensam. På ett lysande sett får man följa vanligt trasiga människor på deras resa genom livet. Där allting tillslut knyts samman.
2012-02-13
Fin historia, vackert språk, en av väldigt få gånger jag önskat att jag kunde franska så att jag skulle kunna läsa den på originalspråk!
Här kan man finna en kortfattad recension:
2011-07-27
Fin bok. Härlig, mysig och känslofylld berättelse om fyra människor som är väldigt olika, men vars vägar korsas ändå.