Tolv ungdomar frn tolv urldriga slkten r kallade till slutstriden. Den slkt som vinner blir ensam kvar p jorden. Alla andra mnniskor dr. De flesta civilisationer har ngonberttelse som handlar om att gudar eller varelser som besitter strre krafter och kunskapern mnniskorna kommit ner till jorden frn himlen. Nu r varelserna tillbaka fr att krva in det som mnniskorna lovade dem. Under tusentals r harfamiljer vat varje generation i hur de ska verleva och dda om de blir kallade som spelare i slutstriden. De som r mellan 13 r och 19 r och 364 dagar r stndigt beredda. Men ingen har blivit kallad. Frrn nu. Tolv meteoriter slr ner p jorden och tolv familjer skickar ivg ett barn till Xi'an i Kina dr spelet brjar. Sarah Alopay ska just hlla tal fr avgngsklasserna i highschool. Hon tnker att det r 377,43625 dagarkvar till hennes 20-rsdag, d hon...
Tjockaste boken som jag har lst p lnge. Man mrker att James grna skriver bra saker om Jago och Sarah, allts att han lyfter upp dem. Det r ju okej fr mig fr jag gillar dem men hade grna velat lsa mer om de andra. Det var lite jobbigt att han skrev om s mnga mnniskor men till slut s brjade man ju fatta och hnga med. Men det kndes inte som 12 personer som han berttade om, s det som tyngde ner boken var att storysarna blev trkiga eftersom det var s lite information.
En omtalad bok som jag inte tycker hll mttet. Jag har lyssnat p boken och tycker att den var rrig, korta kapitel med mnga namn, platsangivelser, latitud och longitud etc.
Visst var den bitvis spnnande, men det var svrt att hnga med i de tvra kasten. Personerna reste runt ver hela jorden, alla till olika platser, ibland till samma dr de slogs, skadade eller ddade varandra p grymma stt.
Jag tycker att boken r verskattad. Mnga sger att den r bra, att det r spnnande lsning eftersom boken ger ledtrdar till en riktig skatt. Jag fann inget nje i den, bara lngtade efter att den skulle ta slut.
Kapitlen r vlskrivna, med starka personskildringar, vilket gr att boken inte fr bottenbetyg.
Tycker du om Divergent och Hungerspelen, kanske du ven tycker om den hr.
Jag kommer inte att lsa/lyssna p nsta del i serien.
Tycker du om Divergent och Hungerspelen, kanske du ven tycker om den hr.
Jag kommer inte att lsa/lyssna p nsta del i serien.
Ngon sa att det hr r en kopia p Hungergames. Och visst, det finns en del likheter, men skillnaderna r desto strre. Det r en spnnande bok, med en massa mnniskor att hlla reda p - men det tar sig.
12 spelare slss med livet som insats fr att hitta nyckeln som kommer rdda just deras "stamm". I vr vrld, i vr tid. I boken finns tydligen krypiska frgor - som leder till en skatt, jag frstod aldrig ledtrdarna. I s fall 1000 gnger knepigare n da Vinci.
Rekommenderas!