En väktares bekännelser

Säfström, Elin

| 2016

Flag from sv

25


Stockholm är fullproppat med tomtar, troll, vättar och älvor. De flesta människor ser dem inte tack vare Tilda. Det är nämligen hennes ansvar att rådare och människor hålls ifrån varandra. I vanliga fall delar Tilda jobbet som stans väktare med sin mormor, men eftersom hon är i Norrland på ett särskilt uppdrag, är allt upp till Tilda nu. Ett angrepp av jordvättar i skolans källare hade räckt gott, och när det börjar rapporteras i nyheterna om folk som försvinner är det verkligen för mycket för en femtonåring, med bara en skabbig gammal hund till hjälp (även om han kan lukta sig till magiska överträdelser). I skolan finns dessutom Hakim, killen med världens brunaste ögon. Om han bara inte var helt trollbunden av överjordiskt vackra Natta, som av någon outgrundlig anledning verkar vilja bli vän med Tilda. Elin Säfström debuterar med en humoristisk ungdomsroman som på ett nyskapande sätt...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Jennifer Johansson

2020-06-19

Betyg

Tack Elin Säfström för recex!

En väktares bekännelser handlar om Tilda som är väktare, hon ser till så att ordning och reda sköts bland ett Stockholm där troll, vättar, tomtar och andra sagoväsen härjar. Hon får inte berätta för någon, och hennes mormor är fast någonstans i Norrland på uppdrag, och det börjar ske saker som hamnar över hennes huvud.

Alltså, den här boken hade jag älskat ifall jag hade läst den när jag var yngre. Även om Tilda är 15 år så känns boken väldigt i åldersgruppen 9-12 på sättet den är skriven. Det är korta kapitel och flyt i berättelsen som gör det omöjligt att lägga ifrån sig den. Jag hejade på Tilda i varje kapitel och förundrades över hur mycket tvister som boken tog som jag inte såg komma - även om jag kunde ganska lätt se den stora handlingen och hur den skulle utspela sig.

Har du inte läst mycket fantasy och vill testa, skulle jag rekommendera dig att börja med den här om du vill ha något lättsmält som även har fart i sig.

Jag ser fram emot att fortsätta serien!

Annika Olsson

2017-01-05

Betyg

Det är en charmig och lite småspännande berättelse. Tycker om vår gamla tro på vättar, älvor, tomtar o troll m.m.

Monika W

2016-12-08

Betyg

Egentligen så hade jag inte tänkt att läsa den här boken, men när det kom ett mejl från författaren så kollade jag runt lite på vad andra tyckte och insåg att det här kunde nog trots allt vara något för mig. Det finns på tok för lite tomtar och troll i min läsning. Läs mer på http://bokslut.blogspot.se/2016/12/en-vaktares-bekannelser-av-elin-safstrom.html

J

Betyg

En spännande, gripande och underhållande debut!