En tyst minut

Lenz, Siegfried

| 2010

Flag from sv

43


I En tyst minut får vi möta Christian och Stella en varm sommar på en badort vid kusten. Christian arbetar för sin far i hamnen och stöter av en slump ihop med sin lärarinna. De dansar på strandfesten i Hirtshafen, gör utflykter till Fågelön och läser William Faulkner under tallarna nere vid stranden. I En tyst minut är det Christian som berättar om deras sommar tillsammans. Den sommar som skulle bli Stellas sista. En tyst minut handlar om Christians och Stellas ömsesidiga kärlek som skildras av Siegfried Lenz lika träffsäkert och ömsint som alltid med det enkla och eleganta språk som har blivit hans kännetecken. En tyst minut kom ut 2008 i Tyskland och har fått mycket lovord och beröm. Boken har redan översatts till närmare 25 språk och när boken kom ut i England skrev The Independent: "Lenz's beautiful miniature also stands alone as a masterclass in the grammar of...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Elisabeth Karlberg

2013-08-22

Betyg

En otroligt fin liten bok om kärled.

Pernilla Lindholm

2013-06-26

Betyg

En stark trea till denna korta och fina bok om kärleksrelationen mellan en elev och dennes lärare.

Hedvig K

2010-11-20

Betyg

En vacker berättelse både till innehåll och språk. Känslan sitter kvar länge och berättelsen har jag med mig.

Carina Karlsson

2010-08-24

Betyg

Liten historia i koncentrerat format. Vackert språk och upplägg där före och efter katastrofen beskriver den eviga kärlekshistorien.

Britt-Marie Kullin

2010-03-29

Betyg


Den här boken var en lite ovanlig bok för mig att läsa. Först så är det en tysk bok, sen så är det en kärlekshistoria, och sen så var den bara etthundra sidor lång.

Men det är också roligt att läsa något annorlunda ibland. Och det var ju verkligen det här. Jag hade förmodligen aldrig läst den här boken, om jag inte hade fått den som ett recensionsexemplar.

Just därför var det ju jätteroligt att jag tyckte att den var så bra! Den var mycket välskriven, och skildrade kärlekshistorien, mellan en gymnasieelev och hans lärarinna på femtiotalet, mycket bra. Så jag kan varmt rekommendera boken.

(Läs gärna alla mina bokrecensioner i min blogg, "Bims Blogg" - http://bim.blogg.se)