En tillräckligt vacker dag för att dö

Lindblad, Jeanette

| 2017

Hon är ung, blond och reser runt i världen och försörjer sig som designer. När Jeanette Lindblad kommer till Brasilien möter hon Carlos - den vackraste man hon någonsin sett. Hon blir handlöst förälskad, de flyttar ihop, och hon blir snabbt med barn. Men det finns en hake: Carlos är medlem av kokainmaffian. När han misshandlar henne första gången får hon en chock. Snart har misshandel, vapenhot och polisjakter blivit vardag. Ensam i en annan världsdel, utan stöd från svenska myndigheter, kämpar Jeanette Lindblad för sitt liv - och för sina två barns.

Bokslukerskan 93

2019-01-18

En riktigt bra självbiografi! Om man lyssnar ickedömmande så är den riktigt bra. Berättar också om Brasiliens kvarstående samhällsproblem.

Madelein Karlsson

2018-09-08

Jag tröttnade efter halva boken. En självständig och högst kompetent kvinna som är ihop med en våldsam och elak man. Jag väntar hela tiden på en förklaring varför hon låter förhållandet pågå. Jag vill förstå men det känns som något i berättelsen inte stämmer. Det blir snabbt tjatigt och frustrerande tyvärr. Viktigt och intressant ämne som inte berättas särskilt bra.