Ljudbok

En tiger för en ängel

Ragde, Anne B

| 2012

Flag from sv

30


Extra MP3-CD medföljer! Lotte är en mycket ensam och känslig åttaåring. Hela året längtar hon till sommarlovet och sin älskade farmor och farfar på gården Perlevik vid fjorden. När hon väl är där försöker hon att inte tänka på den otrygga vardagen hemma i Trondheim. Mamma som bara gråter och sorgset stirrar ut genom fönstret. Pappa som försvunnit till sin nya kvinna och ett nytt liv. Ingen verkar bry sig om Lotte. Kanske vore det bäst om hon inte fanns? Den här sommaren förändras allt. Lotte dras som vanligt till djuren och naturen runt gården, är med farfar ute på åkrarna och pratar mycket med farmor medan hon hjälper till med sysslorna. Men det går inte längre att fly från det jobbiga därhemma. På nätterna vaknar hon av djurlika skuggor som hotar henne, skuggor från föräldrarnas gräl och skilsmässa. En tiger för en ängel är Anne B. Ragdes debutroman som nu kommer på svenska. Redan...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Maria Olofsson

2018-01-13

Betyg

Mkt välskrivet, men fångar mig aldrig riktigt, som jag vill att en bra bok ska göra. Ändå är den läsvärd.

Irene Malmeling

2015-03-03

Betyg

Obligatorisk läsning för alla som är föräldrar eller jobbar med barn. Fin skildring med ett tydligt barnperspektiv

M

Merja A

2014-07-24

Betyg

Gripande om ett barns utsatthet när föräldrars skilsmässa och mammas psykiska ohälsa rubbar tryggheten. Mycket välskriven.

Pia Stendahl

2013-05-21

Betyg

Jag har lite svårt att bestämma mig för vad jag tycker om denna bok. "En tiger för en ängel" är en välskriven bok med ett vackert bildspråk. Framför allt är miljöbeskrivningarna om farmor och farfars gård underbara. Jag blir smittat av Lottes kärlek till gården och dess ägare.

Ragde förmedlar också känslorna som Lotte brottas med. Hur det kan kännas när de vuxna sviker. De vuxna sviker, inte genom det dom gör utan det dom inte gör.

Men det finns också något som stör mig i historien. Något jag inte kan sätta fingret på. Kanske känns det som om jag läst detta förut, ett ensamt barns berättelse. Eller så är det så enkelt som att det delvis lyser igenom att "En tiger för en ängel" är just en debutroman. Författaren har sedan dess levererat flera bra böcker och min förväntan kanske var för stor.

Kika gärna in på min ljudboksblogg: www.bokbrus.se

Kristina Wiklundh

2013-02-13

Betyg

Läsvärd gripande skildring av författarens barndom.