"Det är bara så bra! En genomarbetad småbarnsbok som inbjuder till omläsning, prat och skratt. Kan det bli bättre i sin genre?" Susanna Ekström, Opsis Barnkultur"Emma Virke har med böcker som "Klä på herr H" och pekboksserien om Toto visat sig vara mycket skicklig på att nå minstingarna. Precis som i Toto-böckerna får läsaren här delta i berättelsen genom att stoppa in sina fingrar, tänder och sin mun i olika hål i bokens hårda sidor, allt för att försöka liva upp citronen som verkar så sur." Erika Hallhagen, Svenska Dagbladet"Vilken kul bok!" Eva Pettersson, BTJKan äpplen sjunga? Kan bananer slå på trumma? Inte om du frågar den sura citronen. Men vad tror du? Och vem är det som är sur egentligen? Välkommen till en fruktstund med en av Sveriges mest originella bilderboksskapare Emma Virke. För sin bok Klä på Herr H tilldelades hon Elsa Beskow-plaketten för...
@barnboksfamiljen på instagram
2018-06-27
Emma Virke är en av våra favoritförfattare när det kommer till barnböcker till dom allra minsta barnen. Tidigare har vi verkligen uppskattat Toto-serien som Virke också skrivit och illustrerat för dom minsta.
Nya "En sur citron" är precis som hennes tidigare böcker väldigt kreativ och hon lyckas verkligen skapa en bok som uppskattas av dom yngsta.
I denna boken får vi möta en sur citron som dom övriga frukterna försöker muntra upp. Med hjälp av hål i boken så får vi hjälpa till med fingrar, mun och tänder för att skapa berättelsen. Virke väver in många begrepp för att öka det lilla barnets ordförråd på ett smart sätt - samtidigt som boken är jätterolig att läsa. Boken innehåller tydliga och lättförståbara meningar men som fortfarande är utskrivna och grammatiskt korrekta som dom logopeder jag pratat med rekommenderar. Boken är också skriven delvis på rim som alla är väldigt välskrivna.
V här hemma uppskattar den väldig mycket och vi har läst den otaliga gången. Här hemma kan vi sitta och läsa denna boken med alla barnen och dom tycker det är roligt med det morrande kiwimonstret osv. Ibland hittar jag I sittandes med boken och hon "läser" den högt.
Denna boken tycker vi är en perfekt del av present till nyfödd eller ettåring. Vi var själva på ettårskalas nyligen och då var denna boken en presenterna. Annars ett måste att låna på biblioteket! Så rolig!