En stor och en liten är borta

Cleve, Elisabeth

| 2002

Flag from sv

21


Victor, två och ett halvt år, mister sin mamma och lillebror i en bilolycka och kommer till Elisabeth Cleve för en kristerapi på sammanlagt femton timmar. ”En stor och en liten är borta”, säger han och begraver leksaker i sandlådan. Men konstaterar senare i terapin: ”En stor och en liten är kvar.” Detta är en hoppfull beskrivning av en tragisk händelse. Elisabeth Cleve är psykolog och psykoterapeut. Hon har tidigare givit ut Från kaos till sammanhang (2000).

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Eyez Only

2010-02-15

Betyg

Rörande om en liten pojke i djupaste kris som får hjälp att bearbeta sina upplevelser. Lättläst (inget svårbegripligt fackspråk) och mycket tänkvärt om hur mycket ett litet barn kan förstå och förmedla fast det inte kan sätta ord på sina känslor.

K

Kristina B

2009-05-08

Betyg

Elisabeth Cleve skriver om ett möte med en liten, liten pojke och hans pappa, som råkar ut för något outhärdligt. Pojkens mamma och lillebror dör i en bilolycka på en hal vinterväg på väg till en semester.

Den lille pojken håller en glad clownfasad för att hjälpa sin pappa som verkligen hamnar på livets botten efter olyckan.

Elisabeth träffar gossen i en kristerapi på Ericastiftelsen och tack vare pappans generositet får vi - efter terapin- möta pojkens förmåga att läka efter att det värsta hänt honom och hans pappa.

Boken ger en hoppfull berättelse av hur barn har en oerhörd förmåga att läka ur svåra trauman. Rekommenderas varmt!