En stark nolla

Lövestam, Sara

| 2020

Flag from sv

12


"En stark nolla är en spännande och angelägen skildring av identitetsskapande på sociala medier, ett samtida maskspel som på ett finurligt sätt diskuterar tidlösa livsfrågor." BTJ, häfte 11 2020 Texas låtsas vara Amy för att få kontakt med André, en kille i samma klass med särskilt vackert nackhår. För att vara trovärdig lånar han bilder av en tjej på internet som heter Hilma. Men snart visar det sig att även Hilma bär på hemligheter. Texas blir indragen i en lek med identiteter, där både vänskap och kärlek står på spel. Kanske är man som mest sann mot sig själv när man låtsas vara någon annan? Med En stark nolla befäster Sara Lövestam sin roll som nyskapande ungdomsboksförfattare. Romanen är fast förankrad i dagens samhälle där relationer både uppstår och går under i sociala medier, samtidigt som den med lätt hand behandlar de eviga livsfrågorna. 

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

T

Therese

2021-11-27

Betyg

Intressant, humoristisk och delvis mörk. Lövestam är fantastisk på att måla upp speciella och härliga karaktärer.

Britt-Marie Kullin

2020-05-06

Betyg

Jag älskar Sara Lövestams böcker. Tycker så himla mycket om hennes sätt att skriva. Och även om jag helt klart tycker bäst om hennes romaner för vuxna, så läser jag även gärna hennes ungdomslitteratur.

Den här boken är en ungdomsbok, eller bok för unga vuxna som det numer kallas. och vänder sig mot åldersgruppen 12-15 år. Men jag tycker att den absolut går lika bra att läsa som vuxen. Lite enklare skriven kanske, och lite väl kort och snabbläst för mig kanske, men väldigt bra och mycket läsvärd.

Boken är mycket bra skriven. Tycker det är otroligt bra och mycket viktigt att det kommer fler och fler böcker för barn och ungdomar som skildrar kärlek på olika sätt, inte bara dom traditionella.

Så jag rekommenderar varmt boken, precis som jag gör med hela Sara Lövestams produktion. Både hennes åtta (tror jag att det är) vuxenböcker, och hennes ungdomsböcker.