En sommar i Brighton

Diamond, Lucy

| 2018

Maximal sommarkänsla av författaren till bästsäljaren Strandcaféet!I ett elegant hus nära Brightons strand bor tre hyresgäster som har mer gemensamt med varandra än vad de vet om ... Rosa har börjat om sitt liv och arbetar numera med det hon älskar mest av allt: mat. Med en stroppig tonåring får henne snart att tvivla på sina livsval. Georgie har följt med sin pojkvän till Brighton, och är fast besluten att lyckas som journalist. Staden välkomnar till en början Georgia med öppna armar, men det dröjer inte lång tid innan hon hamnar i trubbel. Charlotte kämpar med att komma över en stor sorg, och vill helst av allt bara gömma sig i sin lägenhet. Men Margot, den tjusiga damen som bor på husets högsta våning, har andra planer för Charlotte. Samtidigt som dessa tre kvinnor lär känna varandra påbörjas ett helt nytt kapitel i deras liv ... Lucy Diamond är en av Englands mest populära feelgoodförfattare....

Malin R

2019-09-23

Georgie's pojkvän Simon har fått ett drömuppdrag hos sin arkitektfirma - att göra om ett av de gamla husen i Brighton till ett fashionabelt hotell. Och Georgie bestämmer sig för att följa med, inte kan de vara ifrån varandra i sex månader?! De får tag i en lägenhet i ett litet hus och Georgie tänker göra karriär som journalist under tiden här. Hon skrev ju uppskattade nyhetsbrev för biblioteket - hur svårt kan det vara? I huset bor också ett nyförälskat par (hör man...), en mamma med en tonårsdotter (där den förra råkar illa ut) och en gammal dam. Alla med historier och problem...
***
En härlig feelgood-roman med sedvanlig "twist and turn" - hur kommer det att gå för dem alla? Näsdukar kan vara bra att ha tillgängliga, men naturligtvis slutar allt lyckligt. Rekommenderas! 🤗💖

Jenni Davidsson

2019-07-10

Väldigt mysig "feelgood" bok, som jag bara inte kunde lägga ifrån mig. Perfekt sommarläsning!

Eva Möller

2019-06-08

Tycker mycket om författaren Lucy Diamond och hennes sätt att beskriva både miljö och person. Denna bok som utspelar sig nära Brightons strand i ett hyreshus kallat Villa utsikt. Vi får följa några av hyresgästerna och deras bekymmer och uppbrott, för att finna nya livsval samtidigt som ny vänskap och relationer stiftas. Bokens pärla är den äldre fransyskan Margot som bor högst upp i huset. Rekommenderas till en skön avslappnad läsning.

Minna Matson

2018-09-21

För att nå upp till 4 i betyg skulle boken ha fortsatt fokusera på vänskapen mellan kvinnorna i huset som utvecklas. inte kärlek runtomkring. Annars en okej feel-good som underhållning för stunden.

A

Agnes

2018-09-11

En helt okej fel good bok men av någon anledning gillade jag Lucy Diamonds förra bok mer. Denna kändes väldigt förutsägbar fast med en del roliga twister. Helt klart läsvärd men den saknade något.

Pia Gummesson

2018-08-31

En feelgood pärla som jag varmt rekommenderar.

V

villa-freja.se

2018-08-04

Efter Strandcaféet läser jag nu En sommar i Brighton som jag nästan tycker ännu lite bättre om. Den personifierar feelgood-genren bra. Huvudkaraktärerna har alla sina problem att ta sig förbi, de är lätta att tycka om, speciellt den äldre fransyskan Margot som verkar vara så härlig. Jordnära samtidigt som busig och spontan. Hyreshuset i Brighton blir det som länkar Diamonds vilsna och smått ensamma karaktärerna samman. Vi möter Georgie som flyttat hals över huvud till Brighton tillsammans med sin sambo som har fått ett nytt jobb. Här bor redan den trötta, lite missanpassade Rosa som drömmer om ett helt annat liv, iallafall ett helt annat yrkesliv än det slavlika hon nu är fast i. Tillsist träffar vi Charlotte, som jag till en början hade svårt att hålla isär från Rosa. Faktiskt så länge att jag ett tag inte ens insåg att det fanns ett Rosa och ett Charlotte. Men jag skyller det på att jag lyssnade till boken. Ibland missar jag något subtil när jag inte ser de skrivna orden.