En sista riktig kyss

Crumley, James

| 2008

Flag from sv

32


En frisk vårdag hittar privatspanaren C.W. Sughrue äntligen författaren Abraham Trahearne på en sunkig bar i Kalifornien, där han sitter och dricker öl tillsammans med en alkoholiserad bulldog. I baren arbetar Rosie, vars tonåriga dotter tio år tidigare försvunnit i hippie-erans lyckligt nerknarkade San Francisco. I stället för att köra hem Trahearne tar Sughrue med honom på en resa kantad av urspårade fester och brutala utpressningsförsök, allt för att finna Rosies dotter. Det finns mer än en sanning om Betty Sue visar det sig i Crumleys våldsamma och poetiska berättelse om borttappade själar och överlevande blomsterbarn i ett kallt amerikanskt sjuttiotal. JAMES CRUMLEY, född 1939 i Texas, är författare till ett stort antal kriminalromaner, bland dem "The Mexican Tree Duck" och "The Right Madness" som delar huvudpersonen C.W.Sughrue med "En sista riktig kyss". Dennis Lehane framhåller...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Ulla Englund

2012-10-14

Betyg

En klassisk deckare, ungefär så här var de första deckare jag läste: en ensam, tuff men ändå känslig deckare /huvudperson, vackra kvinnor ? onda såväl som goda ? och ett lite oväntat slut. Tillräckligt bra för att rekommenderas.

Nils Thor

2010-05-22

Betyg

Det här är en riktigt bra deckare i noir-genren. Hade velat ge den 4,5 i betyg.
En privatdeckare med uppdrag att finna en försvunnen person. Men det är ingen vanlig deckarhistoria. Det är framför allt det lakoniska språket och den svarta humorn som lockar.

Samuel Karlsson

2010-02-26

Betyg

En bra deckar med en stor nypa humor. Underbar "deckarpoesi" med hårdkokta sanningar.