En sista kyss

Crumley, James

| 2013

Flag from sv

6


En frisk vårdag hittar privatspanaren C.W. Sughrue äntligen författaren Abraham Trahearne på en sunkig bar i Kalifornien, där han sitter och dricker öl tillsammans med en alkoholiserad bulldog. I baren arbetar Rosie, vars tonåriga dotter tio år tidigare försvunnit i hippie-erans lyckligt nedknarkade San Francisco. I stället för att köra hem Trahearne tar Sughrue med honom på en resa kantad av urspårade fester och brutala utpressningsförsök, allt för att finna Rosies dotter. Det finns mer än en sanning om Betty Sue visar det sig i Crumleys våldsamma och poetiska berättelse om borttappade själar och överlevande blomsterbarn i ett kallt amerikanskt sjuttiotal. JAMES CRUMLEY, född 1939 i Texas, är författare till ett stort antal kriminalromaner, bland dem The Mexican Tree Duck och The Right Madness - som delar huvudpersonen C.W.Sughrue med En sista riktig kyss. Dennis Lehane framhåller...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg


Jag gillade atmosfären som är som ett tidsdokument över Amerika på 70-talet. En alkoholiserad privatdeckares roadtrip med sin lika försupna klient.
Mestadels var den en 4a men jag störde väll mig något på att historien kändes ostrukturerad, i mitten av boken trodde jag att den var slut men den fortsatte.

Mikael Linder

2014-08-18

Betyg

Herrejävlar vilken bok. Spritromantik, amerikanst 70-tal, noir/pulp och en ganska så oväntad upplösning. Denna har fan allt! Bukowski, Hunter S. Thompson och James Ellroy i samma bok. Hade satt en sexa om det betyget funnits. Planerar redan att läsa om den snarast!

Katarina Sjöö

2013-03-31

Betyg

den perfekta boken för mig som romantiserar 70-talets USA och den har allt en kriminalroman behöver (som så få faktiskt har), men kan inte sätta mer än en trea ändå. den fångade förvisso mitt hjärta, men startade ingen moshpit.