En plats i solen

Marklund, Liza

| 2008

Flag from sv

1158


En svensk familj hittas mördad i sitt hem på Costa del Sol i södra Spanien ? alla utom den 16-åriga dottern, som är spårlöst försvunnen. Först tror polisen att det är ett inbrott som gått fel, men ju mer brottet granskas, desto märkligare blir det. När också inbrottstjuvarna påträffas döda lamslås hela utredningen. Brottet sänder en chockvåg som skakar om, till och med på den brottstyngda Solkusten. Annika Bengtzon skickas ner till Marbella för att bevaka morden. Hon åker under protest, för hon har egentligen inte tid att resa iväg. Hon har just fått en ny lägenhet och har inte ens hunnit packa upp flyttkartongerna. Relationen med hennes exmake Thomas är laddad. Annika saknar sin familj så att det värker i kroppen. När både Thomas och Annika plötsligt befinner sig samtidigt i Malaga under några tropiska majdagar visar det sig att deras kärlek kanske inte alls är död. Men under...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

E

Ewa H

2015-09-17

Betyg

Marklunds serie om Annika Bengtzon blir allt bättre. Även om det i denna är lite svårt att hänga med i släktskapsbanden.

Maria Jacobsson

2014-12-22

Betyg

Den osäkra Annika B ger boken ett lyft. Hennes våndor är skickligt beskrivna.

My.loved.books

2014-11-30

Betyg

Tycker verkligen om karaktären Annika Bengtsson och detta var en Riktigt spännande bok!! :)

M

Mats Sigfridsson

2014-11-03

Betyg

Riktigt uselt. Hur kan en så känd författare som Liza Marklund nedlåta sig till något så intetsägande och tråkigt. Storyn osannolik och Annika Bengtsson likaså. Har författaren slut på idéer? Lägg ner isf. Jag ser ju att många gillar detta dravel. Jag undrar vad har man då för krav på bra läsning?

L

Linda F

2012-10-11

Betyg

SPÄNNANDE!!! En bra fortsättning på "Livstid".

A

Andreas Christensen

2011-10-30

Betyg

Liza Marklunds bästa bok enligt mig

Marianne Strandberg

2011-01-03

Betyg

Hyfsat bra, lite snårig..

L

Lena Ullén

2010-10-25

Betyg

Tog mig ett år att läsa...

Bengt Månsson

2010-03-07

Betyg

Läsvärd men inte mer. Boken slutar lite väl plötsligt eftersom det tydligen är ok (?) att odla cannabis i Marocko och trådarna knyts dåligt ihop. Sambandet med Nazityskland kan man iofs ana men vad fanns i kassaskåpet?

Betyg

Börjar tröttna pa Marklund. Samma sak hela tiden o det är ju otroligt hur ineffektiv polisen är ...

M

M W

2009-12-01

Betyg

Kommentera...

Kajsa S

2009-09-10

Betyg

Betyget pendlar mellan en tvåa och en trea. Ganska lättläst och ibland lite spännande. Men tyvärr lite rörig, tror att det är bra att läsa Livstid innan eftersom detta är en uppföjare. (Jag har inte läst Livstid.)

Frida Andersson

2009-09-03

Betyg

Har inte varit speciellt imponerad av LIza Marklund innan och undvikit att läsa hennes böcker några år nu. Nu blev det ändå så att jag läste Livstid och var helt fast. Fortsättningen En plats i solen var ännu bättre. Spännande och bra skrivit!

E

Erika Broberg

2009-08-21

Betyg

Den var precis som jag väntade mig, oerhört spännande. Jag kan inte hjälpa att jag gillar dessa böcker!!!

Mia Dahlstrand

2009-08-16

Betyg

2009-01-10
Spännande fortsättning på Livstid. Jag gillar att Liza Marklund beskriver Annika Bengtzon och hennes liv (om man läser böckerna i rätt följd).

Jack Russel

2009-08-05

Betyg

Denna bok var bättre än Livstid tycker jag, småkul och småspännande. Den knyter ihop trådarna som blev kvar efter Livstid så jag tror det var en fördel att läsa båda böckerna direkt efter varandra, innan man tappat bort detaljer från förra boken.

C

Ciccis bokblogg

2009-07-31

Betyg

Katarina Ewerlöf, en helt fantastisk uppläsare!

Sofia Åkerberg

2009-07-21

Betyg

Nu börjar det verkligen gå på tomgång... Hela upplägget känns ganska håglöst (när det inte blir totalt osannolikt) och det känns som om Marklund har en uttänkt strategi att låta karaktärer som möter AB reagera totalt irrationellt och överspänt för att få henne att framstå som mer normal och inte så konfrontativ.

K

Karin Karlsson

2009-07-10

Betyg

En av Lizas bästa tycker jag.

Gunvi Lundqvist

2009-07-07

Betyg

Tänker inte recensera de andra " Bengtzon" böckerna, men En plats i solen hör till mina favoriter av alla jag läst, tror inte jag missat någon.
Gillar LM stil att skriva och Bengtzon´s äventyr i Spanien med polisen och äkta mannen som bedrog henne är njutbar läsning. Likaså förhållandet till den unga oerfarna fotograftjejen, gillar snacket mellan Bengtzon och henne. LM kan konsten att göra personerna synliga åtminstone för mig. Väntar med spänning på nästa Bengtzon, hon hamnar väl i USA då. Vad vore Sverige utan Liza Marklund.

Sofia Wessung

2009-06-21

Betyg

Jag älskar Liza Marklunds böcker med Annika, jag vill hela tiden ha mer och mer.

Cecilia Johansson

2009-06-14

Betyg

Virrig, svårt att hänga med.