En officer och spion

Harris, Robert

| 2016

Flag from sv

43


Efter succéer som Faderland och Spökskrivaren är den historiska romanens gigant Robert Harris aktuell med en bok om Dreyfusaffären. Paris år 1895. Alfred Dreyfus, en ung judisk arméofficer, har mot sitt nekande dömts för landsförräderi. Under en officiell ceremoni vanäras och skymfas han inför en stor folkmassa. Bland vittnena till förödmjukelsen återfinns den franska arméns framtidslöfte Georges Picquart. Inte långt efter att Dreyfus deporterats till sitt ödsligt belägna fängelse på Djävulsön, upptäcker Picquart information som pekar på att ett justitiemord har begåtts. Medan Picquart kämpar för att avslöja sanningen tvingas han omvärdera synen på sitt hemland, sina officerskamrater och sig själv. En officer och spion har blivit hyllad av läsare och recensenter över hela världen. Det är en gripande och osannolik skildring av antisemitism, en omfattande politisk komplott...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

R

Rama Pujara

2020-01-26

Betyg

Mycket intressant historisk roman. Lite steglöst i början men sedan flöt det på

A

Alexandra Coard

2018-05-06

Betyg

Kunde inte sluta läsa. Intressant läsning om denna dreyfus affär som man hört så mycket om men aldrig riktigt förstått. Sätter ljuset på det faktum att ett fungerande rättsystem är en av grundbultarna för en fungerande demokrat. Men kanske lite väl lättsmält.

Linda Abramsson

2018-02-16

Betyg

Så lååångsam emellanåt men välskriven. Intressant eftersom det är en sann historia. Ett tidsdokument.

Kjell Ram

2017-12-18

Betyg

Höll på att ge upp. När jag läst halva boken blev det lite spännande. Men det lyfte aldrig. Väldigt många olika personer att hålla reda på. Intressant men ganska seg bok.

L

Lauri Solmupoika

2017-10-09

Betyg

Mycket läsvärd

Henrik Johansson

2017-09-03

Betyg

Även om spelplanen är given redan från början är boken spännande och en levande om denna gigantiska rättsskandal

Karin Söder

2016-08-19

Betyg

Absolut läsvärd!
Mycket intressant!

Engelska Väninnan

2016-06-05

Betyg

Ett intressant stycke historia. Numera är i alla fall hets mot folkgrupp inte tillåtet. Jag häpnar över dåtidens öppna antisemitism. Harris är en habil författare, inte mer.

Monika W

2016-06-04

Betyg

Min första reaktion när jag såg den här boken var att jag ville läsa den. Dreyfusaffären är ju en gräslig, men intressant, historia från verkligheten. Visserligen en verklighet som ligger drygt hundra år tillbaka i tiden, men faktum är att inte speciellt mycket har förändrats. Läs mer på http://bokslut.blogspot.se/2016/06/en-officer-och-spion-av-robert-harris.html