En ljusets lek

Penny, Louise

| 2017

»Penny är fenomenal på att med små medel och bedrägligt lugn leda läsaren längre och längre in i intrigen. Tycker man om PD James och Donna Leon, njuter man garanterat av Louise Pennys Gamache-serie.« | Västerviks-Tidningen»Det var länge sedan jag läste en så här bra deckare.« | Anna-Karin Ferm, Go' kväll »Hjärtan brister«, hade Lillian Dyson omsorgsfullt strukit under i sin bok. »Det finns inga kärleksfulla relationer längre.« Men nu är Lillian själv död, hittad bland löjtnantshjärtan och liljor i Clara Morrows trädgård i Three Pines, mitt i festligheterna kring Claras soloutställning i Montreal. Kommissarie Gamache, chef för mordroteln vid Québec-polisen, kallas till byn, där han möts av den samlade konstvärlden - en värld full av nyanser, av ljus och skugga, en värld där ingenting är vad det först ser ut att vara. Inte ens när fakta börjar komma i dagen...

emmakicki

2020-03-11

Boken som sådan är helt okej, men jag läste den utan att ha läst något annat i serien vilket inte kändes bra för den hänvisade till en massa tidigare händelser. Men jag lockas inte tillräckligt av den för att gå tillbaka och läsa de äldre, möjligtvis att jag kan tänka mig att läsa någon av de efterföljande sen. Den kändes lite för "feelgood-deckare" för min smak egentligen.

Minna Matson

2018-01-10

Fortsätter att älska Gamache och alla invånare i Three Pines. Rekommenderar varmt serien, men läs dem i ordning.

Ewa H

2017-12-11

Penny har blivit en favoritförfattare. En ljusets lek hör till de bästa i Gamacheserien så jag drämmer till med en femma! Man vill gärna återvända till Three Pines, man vill gärna träffa alla karaktärer där och man vill så gärna att Gamache och hans medarbetare ska komma och lösa mordet.

Anne-Lie Månsson

2012-04-15

Louise Penny är en favorit !! Betyget blir 4,5.