En kort tid av lycka

Hemingway, Ernest

| 2004

Flag from sv

81


I serien Entimmesboken presenteras bra och engagerande noveller. Merparten är klassiker, men flera av nyheterna i serien är skrivna av moderna författare. I kommande böcker kommer fler kvinnliga och fler svenska författare att vara representerade. Varje bok ska ge en känsla av att ha läst en bra skönlitterär bok från pärm till pärm – på bara en timme! De senast utkomna böckerna är: En kort tid av lycka där Ernest Hemingway berättar om det amerikanska paret Macomber som befinner sig på storviltsjakt i Afrika tillsammans med den engelske jägaren Robert Wilson. Mötet med ett lejon är av avgörande betydelse i den här novellen.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Jimmy Hjort

2019-11-08

Betyg

En av Hemingways bästa noveller! Observera att Bakhålls EN KORT TID AV LYCKA från 2019 innehåller både titelnovellen och den lika geniala Snön på Kilimanjaro, båda i nyöversättning, medan Natur och Kulturs utgåva från 2004 endast innehåller titelnovellen, i en översättning från 1942.

Klinga

2011-08-28

Betyg

BT trodde jag skulle ge novellen 4,7 men jag måste nog sänka den. Varför just den ska ut i eget tryck är en gåta. Det handlar inte om Hemingways inställning till kvinnor, manlighet och "infödingar" utan rent litterärt är den tråkig, konstruerad och jag tycker ni ska läsa hans berättelser från Paris och Spanien istället.

Anders Wik

2010-08-18

Betyg

Har hört talas om den här novellen av Hemingway. Den var bra, härlig handling. Skulle vara roligt att analysera den ur en feministiskt synvinkel.