En kärlekshandling

Eugenides, Jeffrey

| 2012

Flag from sv

84


Det är i början av 1980-talet och i USA råder lågkonjunktur. På college läser man Derrida och lyssnar på Talking Heads. Men inte Madeleine Hanna. Hon studerar engelsk litteratur och har sedan länge förläst sig på Jane Austen och George Eliot - två författare som verkligen visste hur man intrigerade en kärlekshandling. Hela livet har Madeleine känt som om hon varit född i fel tid. Så träffar hon två unga män som förändrar allt. Leonard Bankhead är en karismatisk ensamvarg, darwinist - och helt uppe i det blå. En dag dyker han upp på ett semiotikseminarium och innan Madeleine vet ordet av är hon involverad i ett sexuellt och intellektuellt förhållande med honom. Nästan samtidigt stöter hon på en tidigare bekant, Mitchell Grammaticus, som alltid utmärkt sig för att ha en stark dragning till religiös mysticism och för att vara allmänt besynnerlig. Han har nu bestämt sig för att Madeleine...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Izabela Horn

2019-09-16

Betyg


bonadea 2019-09-11 06:26
Bokens titel och bokens beskrivning på baksidan ger ingen rättvis bild av handlingen, man förväntar sig en kärleksroman vilket inte stämmer. Främst handlar En kärlekshandling om tre huvudkaraktärer, som fast de hänger ihop så är det seperata beskrivningar och historier om deras liv. Det är en inteligent och läroaktig bok som utspelar sig i college och en akademisk miljö. Alla tre karaktärer har en kärlek för literatur, vetenskap och man får följa deras tankar och funderingar.
Karaktärbeskrivningar är fenomenala, en sökare som är intresserad av teologi, en manodepresiv vetenskaps student och en vilsen kvinna som är kär i dessa två män och har tappat bort sig själv.

Malin H

2014-08-01

Betyg

Kände mig för det mesta distanserad från karaktärerna, på ett sätt jag känner igen från när jag läste frihet av Franzen. Kanske ett amerikanskt sätt att berätta, eller kanske för mkt akaporr (visste inte att det var möjligt! )?

Camilla Kallai

2014-05-25

Betyg

Störande att Madeleine är en så färglös karaktär.

Sanna Carlborg

2014-04-16

Betyg

Intressanta karaktärsbeskrivningar och stundvis fint språk, men just handlingen (som boken är uppkallad efter) är spretig och svag.

S

Sara Urger

2013-06-04

Betyg

Den här nådde tyvärr inte riktigt upp till mina förväntningar. Den var engagerande och ofta både rolig och gripande, men jag irriterade mig alldeles för mycket på två av de tre huvudpersonerna. Madeleine och Mitchell är otroligt jobbiga båda två, på sina egna vis. Madeleine är mycket barnslig och bortskämd och Mitchell är den klyschiga "sökaren" som åker till Indien och ska finna sig själv, samtidigt som han tycker synd om sig själv för att Madeleine inte är kär i honom. Jag känner mest för Leonard och skulle ha önskat att boken handlat mer om honom. Det jag gillar med boken är Eugenides sätt att berätta, det är väldigt levande.

S

Sinikka Saarinen

2013-03-08

Betyg

Orkade inte läsa klart, författaren satsade för mycket på språket än på handlingen. Jag kanske ger det en chans till.

Ulla Englund

2012-11-08

Betyg

Eftersom Middlesex gav mig en så otroligt fin läsupplevelser har denna roman lite svårt att hävda sig. Men den är bra den här också!