Hur långt skulle du gå för att skydda din familj? Och hur väl känner du egentligen dina barn?De är en helt vanlig familj. Prästen Adam, juristen Ulrika och deras 19-åriga dotter Stella. De bor i en fin villaförort utanför Lund och på ytan tycks deras tillvaro perfekt. Men en dag raseras allt. Stella anklagas för mord och hamnar i häktet.Kvar finns de förtvivlade föräldrarna som inte förstår vad som har hänt eller vad de ska ta sig till. De är båda beredda att göra allt för att hjälpa Stella, men frågan är bara om de egentligen känner sin dotter. Eller varandra.I tre olika delar får vi följa fadern, modern och dottern, och bit för bit avslöjas sanningen om vad som egentligen hände.Mattias Edvardsson har skrivit en oavlåtligt spännande roman som skildrar varje förälders mardröm. En helt vanlig familj handlar om tre människor som tror sig känna varandra men lever...
2020-10-26
Psykologisk spänningsroman. Skriven ur tre familjemedlemmars perspektiv. Dottern anklagad för mord. Sakta men säkert kommer vi närmare och närmare vad som verkligen hände. Det är skickligt gjort och moral och lojaliteter blir kärnfrågor i boken. Överraskande bra.
2020-09-24
Spännande bok som är skriven ur tre personers perspektiv vilket gör boken helt fantastisk. Boken ger läsaren en tankeställare hur man själv hade agerat i denna situation. En av mina favoritböcker.
Varför väntade jag så länge med att läsa denna? Och varför var denna bok inte nominerad till #åretsbok2019 ?? Det här är en sträckläsningsbok, en bok du inte kan lägga ifrån dig förrän den är klar. Det är en spänningsroman om en familj där dottern i familjen blir anklagad för mord. En mardröm för föräldrarna. Vad var det som egentligen hände och är deras dotter skyldig?
Mattias berättar den här historien ur tre perspektiv, fadern, dottern och modern. Vi får följa deras tankar, händelseförloppet och bit för bit avslöjas sanningen om vad som egentligen hände.
Det här är en förbaskat bra bok, en bok du bör läsa om du inte redan har gjort det. Mattias ord liksom flyger fram, språket är lätt att följa. Berättelsen är trovärdig och spännande. Mattias Edvardsson kan skriva, han skriver dessutom jäkligt bra!
Har du inte läst så bara gört!! Det här är en av de bästa böckerna jag läst i år. Hatten av @mattiasedvardssonforf !! Grym du är!!
2019-04-17
Spännande bok med oväntad upplösning. Spännande hur de tre olika historierna vävs samman med varandra. Intressant approach att få följa pappa, dotter och mamma var för sig.
2019-04-02
Intressant grepp snarare än spännande, lite som en deckare men med ett annorlunda upplägg
2019-04-01
Spännande och oförutsägbar, ett spännande grepp att beskriva händelseförloppet med tre olika personers perspektiv.
2019-03-05
2018-11-05
Läser denna bok nu och jag är faktiskt besviken, den håller inte måttet. Jag kan inte hjälpa att irritera mig fruktansvärt på karaktärerna och när författaren går över till att beskriva utifrån dotterns perspektiv så börjar han använda slang och fraser som tonåringar väntas använda sig av men som läsare är det bara irriterande, känns krystat och nästan lite pinsamt....
Jag tragglar mig igenom boken för jag vill veta slutet men det är definitivt inte en bok jag med nöje tar upp. Kommer sluta med att jag skumläser mig fram till upplösningen.
En helt vanlig familj av Mattias Edvardsson ———
Sådär, tre månaders bibliotekskö senare, är denna pärla till bok, utläst på två dagar!! Och wow, vilken bok!! Det var värt att vänta på den!! Vad är sanning? Vad är lögn? Hur långt ska man gå för att skydda sin familj? Hur väl känner du din man? Din fru? Ditt barn? Helt vanlig familj, pappa Adam som är präst i Svenska Kyrkan, mamma Ulrika som är jurist och dottern Stella som är 19 år, jobbar på H&M och sparar pengar till sin Asienresa. Alltså allt som ska hända i boken har egentligen hänt. Polisen ringer en kväll och säger att Stella är gripen för mord. Boken är indelad i tre berättelsen, alla i familjen berättar sin sida av storyn. Spänningen byggs upp redan från sida 1, man kan nästan känna på den, den håller en kvar ändå till sista sidan, sista meningen. Helt otrolig bok! Spännade, otäck och gripande!! Jag lovar er fantastiskt läsupplevelse, om ni inte har läst denna!! Som mamma till en tonårspojke, väckte historien många starka känslor inom mig. Nackhåret reste sig i början av boken och så var det ända in i slutet. Vad skulle du göra för ditt barn? Förbättras livet av en sanning? Boken tog slut fort och jag ville läsa mer. Fantastiskt! Läsvärd!
2018-08-31
Jag ville ha mer! Få veta hur gick det sen då för Stella? En mycket spännande och välskriven bok.
2018-07-30
Väldigt skickligt berättad. En av de bästa och mest spännande böcker jag läst i år.
En helt vanlig familj av Mattias Edvardsson är helt klart en av årets bästa böcker.
Man ska ju inte jämföra böcker med varandra, men ibland gör jag ju det ändå. Och på något sätt så tycker jag att den här boken påminner mig om boken Störst av allt av Malin Persson Giolito, som också är en helt fantastisk bok.
Jag har läst en bok tidigare av Mattias Edvardsson, för ett och ett halvt år sedan, som heter En nästan sann historia. Den boken var också bra, men inte alls i närheten av hur bra den här boken var, och länken går till min recension av den.
En helt vanlig familj, som man väl kan kalla en dramathriller, är oerhört bra skriven, mycket spännande, väldigt gripande, och totalt oförutsägbar. Väldigt intressant att man får följa tre olika personers versioner av vad som har hänt, och inte förrän precis på slutet får man veta allt.
Rekommenderar absolut boken till alla.
Mattias Edvardsson har snabbt blivit en favoritförfattare och för varje bok jag läser så blir jag mer och mer orolig att jag ska bli besviken. Förväntningarna är ju skyhöga och det borde inte vara möjligt att leva upp till dem. För att recensera En helt vanlig familj så behövs egentligen bara ett enda ord: Perfekt. Läs mer på min blogg