En handfull vingar

Kidd, Sue Monk

| 2015

Flag from sv

24


1803, Charleston, South Carolina. Sarah fyller elva år. I present av sin mor får hon en egen slav. Sarah är uppväxt i en välbärgad plantageägarfamilj, men har sett slavarna på gården piskas, och hon vämjes av tanken på att äga en annan människa. Sarahs försök att frige den jämnåriga slaven Trubbel misslyckas, men en ovanlig vänskap växer fram. I hemlighet delar de sina drömmar om förändring och frihet. Men när de båda bestraffas för att Sarah lärt Trubbel läsa blir det plötsligt uppenbart att deras omvärld inte vill förändras. Deras livslånga kamp mot slaveriet har dock bara påbörjats.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Katarina Nord

2016-01-17

Betyg

En fantastisk historia med mycket smärta och besvikelser, men berättad på ett målande sätt med lite långsamma toner som jag tycker speglar författarens sätt att skriva.

Solveig Andersson

2015-10-17

Betyg

Enastående roman. Sue Monk Kidd är fullkomligt lysande!

Annika Olsson

2015-10-02

Betyg

En fantastisk bok om slaveriet i Sydstaterna. Otäck men också varmhjärtad. Om vänskapen mellan Trubbel (slav) och Sarah "ägare". Om ett lapptäcke med minnen och om hur vingarna ska växa ut och ge dem frihet. Om syskonen Sarah och Angelina Grimké , de första kvinnorna som reste runt och talade för slaveriets avskaffande. LÄS!

Engelska Väninnan

2015-09-10

Betyg

En historisk roman som inspirerats av Sarah Grimkés(1792-1873) liv. Hennes framväxande kamp mot kvinnoförtryck och för slaveriets avskaffandet. Mycket läsvärt för den som vill förflytta sig till Charleston och Philadelphia under 1800-talets första hälft.