En grön jul : Allt för en vegetarisk jul

Landqvist, Malin

| 2022

Julen är den stora högtiden för gemenskap och umgänge. Men måste julbordet kretsa kring korv och kött? I denna nyskapande kokbok finns allt som behövs för en god vegetarisk jul. Här bjuds det på gröna alternativ till det traditionella julbordet med sina klassiska rätter. Fräscha, nyskapande sallader, matiga varmrätter och smakrika tillbehör. Men också välbekanta bröd och kakor, och julgodis förstås. Inget behöver saknas på ett vegetariskt julbord! Det här är en inspirerande kokbok för en mer hälsosam och hållbar jul ? från advent till nyår. En grön jul!Receptkreatören och matskribenten Malin Landqvist är en av Sveriges mest väletablerade kokboksförfattare. Hon har skrivit ett 15-tal kokböcker, varav flera blivit både storsäljare och prisbelönta.

En superfin och julig kokbok!
En grön jul av Malin Landqvist är en julkokbok som verkligen känns nyskapande och inspirerande. Tillsammans med Susanna Blåvargs fantastiska bilder är det nästan så man kan känna doften av nybakat bröd och kryddiga rätter direkt från sidorna. Här finns så många goda recept att det är svårt att veta var man ska börja. Allt är med, från adventsfikat med saffransbullar och småkakor, till själva julbordet med gröna varmrätter och smakrika tillbehör, och vidare till nyårsfesten med eleganta desserter. Boken innehåller även en del julpyssel.

Det är en bok som visar att inget behöver saknas på ett vegetariskt julbord. Tvärtom så öppnar den dörren till en mer hållbar och hälsosam högtid, utan att tumma på tradition eller festkänsla. Jag har redan hittat flera favoriter, och då är jag inte ens vegetarian. En verkligt inspirerande bok som gör julen både grönare och godare.