När den unga standupkomikern Lina Gyllenborg hittas död i sitt hem anklagas hennes pojkvän Jonas för mordet. Han hävdar att han är oskyldig, men både polisen och media är övertygade om hans skuld. Trots detta frias han i rätten, till allmänhetens chock.Fyra år senare kontaktar Jonas kriminalpsykolog Rebecca Lekman med en begäran: han vill att hon ska hjälpa honom att hitta Linas mördare. Rebecca misstänker att Jonas ljuger för henne, men ett tungt besked gör att hon inte kan tacka nej till arvodet.När Rebecca börjar gräva djupare upptäcker hon att Lina haft hemligheter som kan ha kostat henne livet. Och snart inser hon att det finns någon som är villig att göra vad som helst för att förhindra att sanningen ska komma ut.En giftig sanning är den andra, fristående delen i spänningsserien om kriminalpsykolog Rebecca Lekman. Camilla Sten visar återigen att hon är en...
Camilla är bra på att skriva fängslande och denna bok är en bladvändare av rang. Jag fastnar snabbt i berättelsen där Rebecka får i uppdrag att försöka bevisa att en man inte mördat sin flickvän.
När Rebecka gräver djupare i den mördade kvinnans liv hittar hon hemligheter som någon till varje pris vill förhindra att de ska komma ut.
Jag gillar det här! Det är spännande, oväntade vändningar och twister. Jag tycker om att följa Rebecka i hennes arbete, på jakt efter sanningen om vem som mördade Lina Gyllenborg. I boken får vi växelvis följa Rebecka i nutid och händelserna i dåtid som leder till att Lina mördas. Sakta men säkert så flätas historierna ihop och man får veta vad som egentligen hände.
Välskrivet, bra och extremt svårt att släppa innan boken var utläst!
Rekommenderas varmt.
Så var det dags att återknyta kontakten med Rebecca Lekman, som tar sig an ett intressant fall!
Precis som i den första delen får vi följa två tidslinjer, i En giftig sanning följer vi Rebecca i nutid och offret Lina i dåtid. Det skapar ett starkt driv och spänning, vilket får mig att läsa boksidorna i ett rasande tempo. Det verkar som att det inte finns något annat sätt att ta sig igenom Camilla Stens böcker, då hon är något av en mästare på att bygga upp psykologisk spänning.
Jag känner att jag kommer närmare Rebecca som person, och upplever att hon är en fascinerande karaktär - smart, vass och trovärdig i sin roll som kriminalpsykolog. En karaktär jag definitivt gillar och vill fortsätta att följa.
En giftig sanning kan jag varmt rekommendera dig som gillar välskrivna spänningsromaner med driv och kluriga intriger. Där inget är givet innan sista sidan är läst. Kort och gott; det här är en riktig bladvändare som du bara måste läsa!