En fråga om tro

Leon, Donna

| 2018

Flag from sv

13


Donna Leons prisbelönta romanserie om Guido Brunetti älskas för den levande skildringen av Venedig, familjen och maten, för huvudpersonens mix av melankoli och medkänsla, och givetvis för de fängslande intrigerna.Augustihettan är olidlig och kommissarie Guido Brunetti drömmer om att fly från Venedigs konstanta turisthorder. Men innan han kan ansluta till familjens semesterfirande i de svalare bergen landar ett avslöjande dokument om stadens domstolar på hans bord. En gammal vän misstänker att rättegångar systematiskt förhalas, ibland i flera år. Givetvis tjänar någon på det ? frågan är bara vem.Samtidigt behöver kollegan Vianello hjälp av Brunetti. Hans favoritmoster har hamnat i en bedragares garn på grund av sin starka tro på horoskop. Stora summor försvinner från hennes bankkonton och hon träffar regelbundet en mystisk ?rådgivare?.Just när semestern är inom räckhåll...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Solveig Andersson

2019-01-03

Betyg

Åter en superb och väldigt underhållande roman med Guido Brunetti. Boken gav några härliga timmars tidsfördriv undan stormen Alfrida och en nästintill sömnlös natt. Mycket bra. Läs den!

E

Ewa H

2018-07-22

Betyg

Flera historier på en gång; ett mord med homosexmotiv, ett annat med blind tro på helbrägdagörare i botten. Lägg därtill ett aldrig sinande patos för rättssamhället och myndigheternas tillkortakommande på den punkten så har vi en pålitlig Donna Leondeckare med kommissarie Brunetti i huvudrollen.