Ljudbok

En fest för livet

Hemingway, Ernest

| 2016

Flag from sv

400


"Om du är lycklig nog att som ung ha fått leva i Paris, så finns staden alltid hos dig vart du än sedan kommer, ty Paris är en fest för livet." Hemingway skrev En fest för livet  1960 baserat på några återfunna anteckningar från sina ungdomsår i Paris 1921-1926, där han som nygift korrespondent startade sin litterära karriär. I romanen skildras hans liv som ung blivande författare, lycklig med fru och barn, och han återger en rad porträtt och anekdoter om några av de kollegor som han träffade, som t. ex. Gertrude Stein, Ezra Pound, James Joyce och Scott Fitzgerald. "Parisepisoderna är fullständigt kontrollerade och ligger tillräckligt långt tillbaka i tiden, så att scenerna och karaktärerna observeras med en stillhet, men samtidigt med en överraskande omedelbarhet ? hans enastående förmåga ? så att flera av episoderna visar hans otroliga briljans." ? New York Herald Tribune

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Engelska Väninnan

2014-02-14

Betyg

En samling kåserier utan djup. Har väl ett värde för historiker.

kniven .

2011-11-01

Betyg

Om man har koll på Paris och the lost generation. Helt, helt underbart berättad och Ernest penna är briljant. Svårt att förstå att han skrev färdigt denna och sedan ett år senare tog livet av sig. Boken flödar av livsglädje.

Sven Wifstrand

2011-06-18

Betyg

Visst ligger det nära att sätta femma på denna när man redan är hemingwayfan, men trots allt är den ett tillbehör snarare än ett huvudverk.

F

Fredrik S

2010-07-25

Betyg

Levande och skarpa personskildringar samt tidsdokument.

Johannes Soldal

2010-06-17

Betyg

Kärleksfullt porträtt av 20-talets Paris. Pascin verkar ha varit en riktig lirare.