En egen strand

Trosell, Aino

| 2013

Flag from sv

40


Hanna och Judit är systrar. Men arbete och familjeliv har gjort sitt. De är utarbetade, nednötta till varpen, dränerade på kraft. De måste göra något, för att rädda sig, för att inte gå under. Om man säljer allt och vågar språnget? Bara ger sig av? Hur länge kan man då leva långt borta i Söderhavet? Bland tusentals obebodda öar finner de den ö som ska komma att bli deras egen, eftersom den är ingens. Nu ska de få prata färdigt, vila, läka sig. Nu ska de hitta tillbaka, börja om. Äntligen finner de lugnet, äntligen lever de enbart i nuet. Äntligen har de tid att räkna alla stjärnorna på himlavalvet. Men i samvaron på den rofyllda ön luckras förseglingarna långsamt upp. Det Hanna och Judit hade hoppats lämna bakom sig hinner i stället ifatt dem. Samtalen färdas i allt bräckligare farkoster, driver systrarna till att demaskera sina sanningar. Till sist nalkas den fara som ska tvinga dem...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

E

Ellinor Karlberg

2015-10-24

Betyg

Började helt ok men spårar ur. Språket är högtravande och raljerande.. Dåligt slut.

M

Merja A

2014-08-14

Betyg

Ganska dyster och tung läsning. Efter att sista sidan är utläst är jag inte riktigt säker på om jag förstår hur boken slutade! Den förblir en obesvarad gåta för mig.

Britta Weiler

2014-02-21

Betyg

I början tyckte jag om boken, men snart blev den för dyster utan en enda ljusglimt. Och hur slutade den? Var det bara en dröm i en sjuk kvinnas fantasi?

Blommiga Barbro

2014-02-07

Betyg

Betyg: 3,5. Fin, vacker, poetisk och även ganska så grotesk bitvis. En ganska bra och intressant bok, även om den bitvis var jättetråkig! Jag lyssnade på ljudboken och njöt av Stina Ekblads vackra röst som blev som ljuv musik i öronen!

Lina Zackrisson

2014-01-23

Betyg

Börjar bra men urartar eller så är d briljant:)

Birgitta A

2013-10-14

Betyg

En lovande upptakt, men sedan försvann den undersökning av syskonskapets villkor som utlovats bland rätt groteska effekter.

Glada Gunvor

2013-10-07

Betyg

Boken upplevde jag som välskriven men väldigt djup. Så från min synvinkel ger jag den en 2:a.