En eftersökt man

le Carré, John

| 2008

Flag from sv

66


I skydd av mörkret smugglas han in i Hamburg. Han kallar sig Issa och kommer från Tjetjenien. Under sin långa svarta överrock gömmer han en ansenlig summa pengar. Han är from muslim. Eller är han inte det? Via en turkisk familj får han kontakt med en ung idealistisk advokat, Annabel Richter, som arbetar åt en organisation som hjälper illegala flyktingar. Hon bestämmer sig för att rädda Issa från utvisning. Men för att göra det måste hon kartlägga Issas gåtfulla förflutna ? och måste samtidigt blidka den brittiske bankiren Tommy Brue, ofrivillig penningtvättare åt före detta öststatspampar.  Issa äger inte bara de pengar han fört med sig till Hamburg. Han har också ett stort arv att utkräva ? pengar som av en högt uppsatt sovjetisk militär, Issas far, överfördes till ett hemligt konto på en brittisk privatbank i samband med Sovjetunionens sönderfall. Det är Tommy Brue som förvaltar...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

U

Ulf Pettersson

2015-12-20

Betyg

spännande thriller där man inte vet vem som är fiende, lite rörigt slut

P

Per Wallqvist

2012-09-11

Betyg

Ingen större variation i hans böcker.

Peter F

2011-06-26

Betyg

I kriget mot terrorismen är sanningen inte alltid så viktig. Ensamma, olyckliga människor hamnar i kläm. Vemodigt och med en bitter eftersmak.

krister maxe

2009-11-17

Betyg

Mycket bra.

Samuel Karlsson

2009-07-27

Betyg

Börjar tiktigt bra men efter 250 sidor spårar det ur. Istället för att handla om ett enskilt människoöde i kamp mot EUs imigrationslagar övergår den till någon form av parodi av olika säkerhetstjänster. Synd.