En bttre man

Penny, Louise

| 2024

Ny bok i den populra serien om kommissarie GamacheEn stndigt verraskande serie som bara blir djupare och mrkare med tiden. New York Times Book Review Det r en njutning att lsa Louise Pennys bcker. Lotta Olsson, DNDet r Armand Gamaches frsta dag tillbaka som chef fr mordroteln, ett jobb han tillflligt delar med sin tidigare andreman, Jean-Guy Beauvoir. Situationen r ovan fr dem bda, men snart fr de annat att tnka p: vrflodens vatten stiger dramatiskt runt om i provinsen, och mitt i den anstrngda situationen frsvinner Vivienne Godin, en ung kvinna med personlig koppling till en av Gamaches kollegor. Nr kris lggs till kris frsker Gamache hlla stnd mot det hotande kaoset och inser att han borde ge upp skandet efter Vivienne. Men Gamache har sjlv en dotter och utvecklar en djup - och kanske oklok - empati fr hennes orolige far. Han terupptar...

Monika W

2025-04-24

Vi firar faktiskt tiorsjubileum i r, Louise Penny och jag. Till och med ganska exakt, p en dag nr. I tio r har jag ftt njet att umgs med invnarna i den mysiga lilla byn Three Pines. Min lsning p problemet med s mnga bcker, s lite tid var att helt enkelt lsa bckerna i den hr serien den rstid de utspelar sig. I En bttre man r det april och vrflod, allts blev den frsta boken i april.

Precis som vanligt s tycker jag att det r fr lite av Three Pines hr, rent generellt. Det r i alla fall p tok fr lite Ruth. Hon r ju, tillsammans med Jean-Guy, min solklara favorit och jag fr inte nog av henne. Men verkar hon inte ovanligt sansad i den hr boken?

En bttre man innehller, precis som vanligt, flera moraliska dilemman och det, tillsammans med persongalleriet, r nog det som gr de hr bckerna s bra. Det r egentligen inte klokt att Louise Penny har frmtt hlla den hr hga standarden genom femton bcker. versttningen av nsta bok slpps i juli. Den ser jag fram emot. Trots att den utspelar sig i Paris.

OBS! Detta r en kraftigt frkortad text. Hela finns p min blogg https://bokslut.blogspot.com/2025/04/bok-en-battre-man-av-louise-penny.html

Ewa H

2024-10-24

Jag lskar Pennys bcker frn Three Pines! Fantastiska personbeskrivningar och vedermdorna fr Surete-mnniskorna. En intrig som inte avsljades fr mig frrn mot slutet, till det en annalkande miljkatastrof. Lsvrt!

Tarja Ahlgrn

2024-10-15

Jag nskar verkligen att fler skulle upptcka denna fantastiska serie av Louise Penny.