Dave Pelzers sjlvbiografiska trilogi Pojken som kallades Det, Pojken som inte fanns och Pojken som verlevde, har vckt stor uppmrksamhet vrlden ver. Det r en chockerande berttelse om hur han verlevde en barndom prglad av misshandel och frnedring. Dave blev omhndertagen vid tolv rs lder och hamnade hos en fosterfamilj. Men kvar fanns hans bror Richard som nu blev mltavla fr moderns utstuderade grymheter. En brors berttelse r historien om hur den nst yngste brodern, Richard, vid nio rs lder fr rollen som offer istllet fr medhjlpare. Richard r det enda vittnet till moderns mordfrsk p Dave och han lever i stndig skrck fr att han ska st p tur. Tidigare har han deltagit i bestraffningarna av sin bror men nu r det han som blir utsatt fr tortyren och vergreppen. Liksom sin storebror avskiljs han frn resten av brderna...
2011-05-11
Richard gr allt hans mor ber honom om bara fr att inte f s mnga slag. Hans mor ber honom att g och vara dum mot sin bror David som d bor ensam i kllaren utan mat och rena klder. Enligt Richards mor, r inte David en del av familjen. Han fr inte behandlas som en bror eller ngot som gr honom glad. Hon slr honom jmt och stndigt. Hon lter sin ilska g ut ver David. Hon sitter med sitt glas vodka varje morgon vid kksbordet och tnker ut vad hon ska gra med David. Om vad han ska f fr straff fr ngot som han inte ens gjort.
Jag tycker boken var riktigt bra men ocks vldigt sorlig fr att hon behandlar sina barn s illa. Men den har en spnnande handling som gr att man mste fortstta att lsa den.
Denna boken r minst lika intressant och spnnande som ?pojken som kallades det? och ?Pojken som frsvann?. Nr man lser om vad dessa barn tvingades genomgr kan man inte lta bli att hoppas att modern brinner i helvetet fr fy vilken hemsk mnniska hon var! Richard fick utst minst lika mycket som Dave och beskriver hr om hur det var och hur han frskte g vidare ren som gick. Kan tnka mig att inte s mnga knner till denna boken?
www.bokig.blogg.se