En bråkdel av det hela

Toltz, Steve

| 2009

Flag from sv

34


Steve Toltz debutroman En bråkdel av det hela introducerar en genuin berättarbegåvning som behärskar högt och lågt och som framför allt kan berätta en historia. Berättelsen handlar om en trasig familj från en småstad i Australien. I centrum står Jasper och hans pappa Martin och farbrodern Terry. Det börjar med mötet med Jasper som sitter i fängelset och skriver sin historia om hur han hamnade bakom galler. Hans pappa Martin kom till Australien med sin polsk-judiska mor på flykt undan världskriget. Där får han en styvfar och en halvbror, Terry, som kom att bli Australiens största skräck: en hänsynslös mördare och rånare som specialiserat sig på att ta livet av fuskande idrottsmän. Boken är full av märkliga och humoristiska infall, lagom skruvat och oerhört skickligt uppbyggt. Pressröster: "Men det är inte bara det sanslösa berättandet som gör att jag så gott som sträckläser den...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Jack Russel

2009-12-28

Betyg

Många underhållande inslag, tokiga och bisarra händelser i denna skruvade historia. Dock är den något lång och jag tycker den tappar farten på upploppet.

Olle N

2009-07-02

Betyg

Om du är sugen på en STOR (633 sidor) bok i sommar, kan det här vara den rätta för dig. Underhållning på hög nivå... En stark fyra!