En berättelse i bilder Marilyn Monroe

Clayton, Marie

| 2012

Trots att det nu är 50 år sedan hon dog, så fortsätter världen att minnas Marilyn Monroe - med sina blonda lockar och vita klänningar. Den här boken följer henne från barndomsåren som Norma Jean Baker och hennes tre äktenskap, till den beryktade affären med President Kennedy. Marilyn Monroe må ha dött ung, men minnet av henne kommer att leva vidare i minst 50 år till. Detta är boken om en odödlig ikon.

Eyez Only

2013-02-26

Egentligen var inte Marilyn Monroe vacker. Hon såg ut som en tidig variant av konstgjord barbiedocka. Och hon hade ingen egentlig skådespelartalang. Men hon var långt ifrån nån dum blondin, hon visste hur hon skulle framstå för att väcka uppmärksamhet och tilltala (de vid den tiden undantagsvis manliga regissörerna och rollbesättarna), hur hon skulle utnyttja sin charm och sin utstrålning som "sexbomb" i en tid då de flesta kvinnor skulle vara sedesamma och propra. Hon visste vad hon gjorde, var målinriktad, beslutsam och karriärlysten. Idag är det ingen hemlighet att man kommer långt bara man har det rätta utseendet, talang kommer först i andra hand. Marilyn insåg det för länge sen. Tragiskt nog hade hon inte styrkan att hantera sin framgång, och oavsett vad orsaken var till hennes död var hon djupt olycklig långt innan dess. Ett tragiskt och fascinerande levnadsöde och jag tröttnar aldrig på henne.