En amerikansk myt : en roman om brottslighet och korruption i Kennedyerans Amerika

Ellroy, James

| 1997

Flag from sv

202


En amerikansk myt är en bred och mäktig roman om brottslighet och korruption i Kennedyerans Amerika. Den utspelar sig i ett spänningsfält vars fyra hörnpunkter är: Kennedyklanen, makthungrig och ärelysten; Jimmy Hoffa, transportarbetarboss med maffiatycke; Howard Hughes, perverterad miljardär med gangsterkontakter och J. Edgar Hoover, Kennedyhatare och FBI-chef. "Det är hög tid att avmytologisera en epok och bygga en ny myt från rännstenen upp till stjärnorna. Det är hög tid att ta en titt på depraverade män och det pris de betalade för att i hemlighet forma sin tid."

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Nils Thor

2011-04-04

Betyg

Det handlar om några råbarkade före detta FBI-agenter och en före detta polis i maktspelet kring bröderna Kennedy, FBI, CIA och maffian. Det är en blodig historia med massor av osmakligt våld, skildrat med ett avskalat, korthugget språk. Det blir ganska tjatigt. Men intrigen är skickligt hopkommen, så det blir en stark trea.

E

Erik Kjellstenius

2010-10-20

Betyg

Detta var precis vad jag letat efter. Läste den på engelska och log ofta elakt med den ohyggligt hårda prosan. För alla som gillar smutsiga affärer, karaktärer som inte bryr sig om vanliga tråkiga svart-och-vitt och en stark förankring till verkliga händelser.

Conny J

2010-03-04

Betyg

Grymt bra bok. Underhållande, men det gäller att hänga med i svängarna! Ser fram emot 700 sidor Sex tusen kalla..