En ädel död

Leon, Donna

| 2004

Flag from sv

91


En ädel död har sin början på landsbygden utanför Venedig. En man på en traktor plöjer upp kvarlevorna efter en människa. På samma plats påträffas en ring med ett ingraverat släktvapen. Ringen leder snabbt polisen till slutsatsen att den döde är den ett par år tidigare kidnappade sonen till en venetiansk adelsfamilj. Rättsläkarens rapport visar att den unge mannen inte avled på naturlig väg utan att han mördades och eftersom han härstammade från Venedig får kommissarie Guido Brunetti mordfallet på sitt bord. Brunetti börjar nysta och ställer en rad frågor. Varför mördades den unge mannen när hans förmögne far mycket väl hade kunnat betala den begärda lösensumman? Varför uppsökte han läkare veckorna före kidnappningen och klagade över magsmärtor och onormal trötthet? Hur var egentligen förhållandet mellan honmom och den ambitiöse styvbrodern? Svaren rullas efter hand upp och mordgåtan...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

E

Ewa H

2015-11-17

Betyg

Riktigt bra, annorlunda intrig, som alltid hos Donna Leon med ett inslag av samhällskritik. Lägg till den mysiga familjen Brunetti och det blir en fyra för denna deckare.

Håkan Andersson

2012-03-02

Betyg

I all sin enkelhet finns det fler dimensioner och en spännande bild av det Italienska samhället

Sara Eriksson

2010-08-07

Betyg

Visserligen en trevlig huvudperson som är medkännande och mänsklig, men ändock, inte så spännande. Upplösningen var märkligt odramatisk.