Elva minuter

Coelho, Paulo

| 2004

Flag from sv

1462


"Världens största bästsäljare 2003." Publishing Trends Nr 1 på topplistorna i 32 länder! Elva minuter bygger på en sann historia och berättar om Maria, en ung och vacker kvinna från en bergsby i Brasilien. Hennes första möte med kärleken slutar olyckligt och hon övertygar sig själv om att hon aldrig vill älska någon igen. Ödet för henne till Genève, där hon drömmer om rikedom och berömmelse, men slutar som prostituerad. Med sin enkla bakgrund och lilla livserfarenhet har Maria inte mycket att sätta emot i detta hårda möte med verkligheten. Hon drivs ständigt längre bort från drömmen om kärlek och tillbringar tiden med att försöka utröna vad hennes kunder tänker och känner. Det visar sig att de flesta är ensamma och saknar se - med någon de älskar. En dag dyker konstnären Ralf upp och deras möte blir en vändpunkt för dem båda. En gripande roman om kärlekens och...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

G

gabrielA cisternas

2021-07-21

Betyg

bra

J

Jenny Strid

2021-07-08

Betyg

1/5. 11 minuter gav mig ingenting. Svårt att recensera för jag orkar inte ens lägga energi på att samla mina tankar om den. Lättläst dock, vilket gjorde att jag läste klart den.

T

Therese Persson

2020-11-03

Betyg

Långtråkig men hade sina ljusglimtar som gjorde att jag tillslut avslutade boken.

Anna Kreissl

2020-03-27

Betyg

Pulsen steg. Slutar bra!

K

Kerstin

2019-01-06

Betyg

Bedrövlig kvinnosyn. Trist.

K

Kerstin

2019-01-06

Betyg

Bedrövlig kvinnosyn. Trist.

Angelica Pilman

2016-03-12

Betyg

Bitvis bra och spännande men mest långtråkig..

L

Louise Ö

2013-07-03

Betyg

Stark om passion, lust och sex!!

Mikaelita Bovalius

2012-04-07

Betyg

Jag älskar den här boken och jag älskar Coelhos sätt att skildra människors öden. Det vackra och tragiska binds samman till en helhet som för mig gör den komplett.

Anna-Karin L

2012-03-14

Betyg

Inte riktigt som de andra Coelho-böcker jag läst, men på nåt sätt gillade jag den bitvis (ändå).

Karin .

2011-10-06

Betyg

Jag gillar ansatsen, försöket, till någon slags SM-skildring. Men det blir bara till ett slags gubbsjukt jaha. Funderar till och med på att höja betyget på Berättelsen om O ...

Betyg

önskar att jag kunde ge den mer i betyg.

Nina Ahlzén

2011-01-25

Förstår inte varför man gör sig besväret att öppna en bok, än mindre läsa en av Paolo Coelho. Det är genant, urtråkigt språk och alla ens sämsta sidor lockas fram. Jag hugger hellre av mig armarna än läser en bok till av detta skämt till författare.

M

Mim-Ariel Almquist

2011-01-15

Betyg

Jag vet inte riktigt vilken föreställning jag hade om boken när jag läste den, men den levde nästan upp till förväntningarna. Boken fick mitt hjärta att slå fortare.

Karin Söder

2010-07-22

Betyg

En extravagant, ekivok Rolls Royce-version av en Allers-roman. Ett stort 'Jaha'.

Ursula Stålhandske

2010-02-10

Betyg

Fängslande och väl berättad av Stefan Sauk.

Betyg

Ingen bok son tilltalar mig alls. Annars sägs det ju att författaren trollbinder sina läsare, men inte mig. Tråkig!

Carina Karlsson

2010-01-09

Betyg

Lika mycket som jag tyckt om de andra av Coelhos böcker lika svårt har jag att förhålla mig till den här. Den här är vacker och vidrig på samma gång. Jag rodnade och vred ner ljudet.

Gunvi Lundqvist

2010-01-02

Betyg

Läste slutet i boken på nytt sista natt, mindes bara att Maria åkte tillbaka till Brasilien men så blev/blir det ju inte Coelho gör mig inte besviken gillar slutet som är så överenstämmande med vad jag ville. Njutbok för vilsna själar.

H

Harriet Frohm

2009-11-01

Betyg

Efter alkemisten var denna bok rätt överraskande, en sensuell berättelse omett kvinno öde.

Joachim Lindberg

2009-10-22

Betyg

Börjar rätt lovande, men sedan svävar han iväg i eviga flummerier om det perfekta sexet. Fjantigt och tröttsamt.

C

Ciccis bokblogg

2009-07-27

Betyg

Denna bok är erotisk och andlig på en och samma gång! Jag fullkomligt älskar Paulo Coelhos böcker! Maria är en helt vanlig flicka i Brasilien, men efter att som ung blivit besviken på kärleken så hamnar hon i Schweiz där hon försörjer sig som prostituerad. Marias tid i Schweiz är både omtumlande och spännande. Hon träffar på kärleken igen. Hon får uppleva saker som hon aldrig trodde hon skulle få uppleva, vilket leder till ett sensuellt, andlig och känslomässigt uppvaknade.

Betyg

De minuter det tog mig att läsa den här är mig berövade. De kommer aldrig igen, aldrig! Bokens huvudkaraktär kommenterar sina egna tankar en gång då hon får någon form av insikt - var det rörande en fågel? - Coelho skriver: 'Oj, nu blir jag för djup'. Mmm.

E

Eva Lindblad

2009-07-04

Betyg

Jag älskade den! Läste den förra sommaren och för mig var den en stor läsupplevelse och jag bar den med mig under lång tid efter avslutad läsning. En sådan bok jag kommer att läsa många gånger.

J

Johanna Falkered

2009-07-01

Betyg

Det finns anledningar till detta är en av världens mest älskade författare.

Elin Olsson

2009-06-23

Betyg

helt underbart hemsk.
det var verkligen en bok som inte trodde skulle arta sig i början men åh så fin den var!