Elementarpartiklarna

Houellebecq, Michel

| 2000

Flag from sv

899


Två halvbröder har vuxit upp i det utlevande sextiotalet, barn av beat- och hippiekulturens upplösta familjeband. När 1990-talet går mot sitt slut möts de igen. Michel är genforskare. Han har avstått från kärlek i sitt liv. Könet är i hans ögon mänsklighetens tragedi, själva tecknet för hennes dödlighet. När tekniken nu gör det möjligt för människan att föröka sig genom kloning, varför fortsätter hon då att plåga sig på sexualitetens slagfält? Brodern Bruno å sin sida har kastat sig ut på detta slagfält i ständiga försök att döva kroppens och tankens ensamhet. Skildringen av de två brödernas livsvägar blir till ett slags generationsroman ¿ och det i mer specifik mening än någonsin.¿¿en genuint provokativ roman ¿ fängslar och utmanar genom becksvart och samtidigt precis och genomtänkt samtidskritik. Den är obehaglig och skrämmande, angelägen och uppfordrande.¿Örjan Abrahamsson, GT¿Han...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

C

Christian Rydberg

2016-12-07

Betyg

Svartsyntheten i romanformat. Stackars bröder. Stackars människoliv. Så primitivt, naivt och sorgligt. Drömmar, egoism, sexualdrift och dumhet. Ser det så ut för den som är för smart och genomskådat allt? För den med lösningen till en förfinad art. Glad att jag inte tillhör en av dem i så fall. Leve meningslösheten! Den är vacker.

K

Karl Rudstedt

2013-11-10

Gubb-sjuk.
Läsvärd för att få andra författare undersöker samma "mörker"...

A

Anna-Lena Bengtsson

2012-01-02

Betyg

Absurt!

Per Englund

2011-08-03

Betyg

Väldigt bra, Enkel att komma in i och spännande människor.

L

Lars Andersson

2011-05-20

Betyg

Både lite underhållande och intressant. Något svagare än Plattform, vad min egen del beträffar.

Nils Thor

2010-05-26

Betyg

Tråkig, tråkig, tråkig.

Mats Ahlgren

2010-05-06

Betyg

Ordet alienation dyker upp. Smärtsam och stundtals deprimerande bok. Kritik mot det teknologiska samhällets sterilitet och tomhet.

L

lars ljungqvist

2009-11-28

Betyg

fantastiskt trevlig bok, måhända väl porrig stundtals, men det dör man ju inte av.