Elefantskötarnas barn

Høeg, Peter

| 2010

Flag from sv

54


I Peter Høegs nya roman Elefantskötarnas barn får vi möta den fjortonåriga Peter och hans syskon Tilte och Hans som bor i en prästgård på Finö. Tillsammans med sin hund, Basker III, ger de sig ut för att söka vad som har hänt deras försvunna föräldrar. Men eftersom deras familj inte riktigt är som andra finns flera som vill ha ett ord med i saken, inte minst de sociala myndigheterna. De tre barnen flyr från beslutsfattare, sekter och kriminella grupper för att ta reda på vad som har hänt deras försvunna föräldrar. Elefantskötarnas barn är en omvälvande äventyrsroman full av excentriska personligheter, bondslughet och humor. Men den går också att läsa som en utvecklingsroman med den ständigt närvarande frågan: Är det någonsin för sent att få en lycklig barndom?

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Lotta Karlsson

2013-07-13

Betyg

Bästa bok april 2012.

A

Ann-Sofie Jaredal

2013-04-12

Betyg

Inte alls bra!

V

Viktoria Lyne

2012-08-30

Betyg

Inte lika bra som hans genombrott.

L

Linus Palmblad

2011-12-22

Betyg

Fantasifull och egentligen välskriven men det blir för mycket så man tröttnar lite.

Karin Norlander

2011-10-25

Betyg

Livet är för kort för att läsa så dåliga böcker

Anna Lindström

2011-10-23

Betyg

En besvikelse. Helt enkelt för mycket av allt och det spretar hit och dit och blir mest buskis av det hela. Gillade man "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" kanske man gillar den här.

Lotta Ek

2011-10-16

Betyg

Jag gillar när man driver med namn och det gör verkligen den här boken, den är helt galen, och ganska kul många gånger. Tyvärr är det lite rörigt, då det handlar om både dörrar, lite mänsklig psykologi och ren fiktion. Men jag som är begåvad med en helt galen hjärna, som mer än gärna visar tydliga bilder av vad jag läser gillade snurrigheten. Tyvärr är slutet rätt ruttet, eller slätstruket. Det känns som om författaren tröttnade på boken och bara skrev ihop nåt för att få slut på det.... Därför får den bara en 3a.

Eva Pettersson

2011-10-15

Betyg

Jag tyckte att denna bok var virrig och osammanhängande. Och så gillade jag inte de komisk-surrealistiska inslagen. Blir nog inga fler böcker av Peter Hoeg för min del...

Gun Petersson

2011-01-07

Betyg

Ger många gapskratt men ingen bestående läsupplevelse.

Fiona *

2010-09-22

Betyg

Det blandas friskt mellan excentriska personligheter, bondslughet, (streetsmart) och humor. Ändå är den inte lika bra som hans tidigare Frökens Smillas känsla för snö, eller Föreställning om 20:nde århundradet.