I hela världen tar polisen hjälp av andliga medier vid svåra utredningar. De gör det regelbundet trots att det inte finns något enda dokumenterat fall där ett medium bidragit till en lösning.Flora Hansen kallar sig för spiritistiskt medium och har i många år försörjt sig på att låtsas att hon kan tala med de döda. En kväll i augusti läser hon på löpsedlarna om ett fruktansvärt mord som skett på en sluten anstalt för unga kvinnor med destruktivt beteende. Flora Hansen bestämmer sig för att ringa polisen och hävda att hon har kommit i kontakt med den dödas ande. Den tekniska undersökningen pekar entydigt på att mördaren är en av de intagna, en snäll och tystlåten flicka som rymde från anstalten samma natt som mordet...
Alltid i rrelse framt, precis som tidigare. Den hr r bst hittills, men det r ocks en trevlig dussinroman och inte mycket mer. Man gillar Joona Linna, men samtidigt frstr jag kritiken om honom som superhjlte. Det blir lite larvigt ibland. Jag fredrar nr han r polisirt osrbar snarare n nr han ska vara nn actionhjlte.
Definitivt den bsta boken hittills i serien om Jona Linna.
Nr man vl har tagit upp boken s vill man inte lgga den ifrn sig utan man vill bara fortstta att lsa om Jona:s fortsatt jakt p en mrdare. Man fr ven lra knna Jona bttre om vad som har hnt tidigare i hans liv
Definitivt den bsta boken hittills i serien om Jona Linna.
Frstr inte hur man lyckas skriva shr spnnande och sammanhngande bok nr den r bde lng och involverar mycket p samma gng - otroligt bra! Slutet r som vanligt pulshjande, kunde inte sluta frens sista ordet var lst.
lyssnade p denna som ljudbok. De bestende intrycken r: Har du ngorlunda livlig fantasi och r ute och joggar p folktomma skogs-/landsvgar r denna bok inte helt optimal d den r rtt otck. Och den var ALLDELES fr lng! Kommer inte lsa fler Kepler
Jo visst finns det en viss spnning men jag blir nd frvnad ver att tv s bra frfattare kan skriva s uselt. Allt fljer alla spnningsmallar. Dessa korta kapitel som om vi inte kan tillgodogra oss en lngre text. vertydlig och alla dessa cliffhangers bde i kapitlen och i slutet av boken. Jag mrker att jag brjar trttna p dessa ordinra svenska spnningsromaner.
Usel. Helt genomusel. Dlig, skt story och taffligt sprk. Pinsam och krystad berttarteknik (och takt) med jakten p stndiga cliffhangers. En frolmpning mot det skrivna ordet, boktryckarkonsten och den tnkande mnniskan. USCH.
Detta var den frsta av alla bcker i serien jag lste. Man behver inte ha lst de tidigare bckerna innan. Denna boken fick mig att vilja lsa de andra bckerna som paret har skrivit. Vldigt bra story, tyckte vldigt mycket om mrdarens bakgrund!
Efter alltfr mnga "trar droppar - stirrar med uppskakad blick - tvingar bort leendet frn sin mun - glnsande strimmor av svett brjar rinna - underlppen brjar darra - isande bl gon" gav jag upp efter halva boken (frskte ge den en chans).
Samma ngsliga beskrivningar som hos deltagarna p studiefrbundens skrivkurser.
ven om jag snabbt listar ut vem mrdaren r s blir resterande 500 sidor inte trkiga. Det finns mnga om, vem och varfr i denna bok. ven om sprket lmnar mer att nska s gillar jag verkligen korta, snabba kapitel, vilket gr att boken aldrig knns lng. Kommer strax att ge mig p nsta i serien om Joona.
Tredje boken om den smtt vermnskliga superpolisen Joona Linna har sttt ett bra tag i hyllan. Frra boken, Paganinikontraktet, gjorde inte direkt att jag blev sugen p att lsa nsta. Men nu var det till slut dags att ge pseudonymparet Kepler en chans till. Ls mer p http://bokslut.blogspot.se/2014/08/eldvittnet-av-lars-kepler.html
Hller inte hela vgen, hade jag lst alla bcker i ordning vet jag inte om jag hade fortsatt men nu lste jag Sandmannen som andra bok s jag vet vad de gr fr. Hoppas femte boken blir minst lika spnnande!
Det hr var ju riktigt spnnande och vlskrivet ven om de sista sidorna var lite mrkliga. Kanske en cliff hanger? Mste dock lugna ner mig lite innan jag lser nsta bok i serien, Sandmannen.
Som alltid jttebra av Kepler. Lite fr osannorlika vndningar ibland. Hrligt flyt p sprket, korta kapitel och ofrutsgbara twister. Jtteroligt att det utspelar sig i mina hemtrakter.