Studenten närmar sig för Julia och Astrid, men för Julia känns friheten långt borta. Hur ska hon kunna lämna Järvhöga efter allt som hänt? När hon vet att skuggorna som lurar i skogen inte bara finns kvar där, utan verkar växa sig starkare? Även för Emil tycks situationen värre än någonsin. Markus blir inte bättre, snarare verkar han glida allt längre bort, in i något annat. Och nyheten om Läroverkets nya ägare oroar, vem är egentligen den mystiska Oscar von Graaf? Medan lågorna kommer närmare inser både Emil och Julia att tiden håller på att rinna ut. Eldvakt är den tredje och sista delen i Järvhögatrilogin, där stark spänning blandas med magisk realism. Läs också Bergtagen och Midnattsblot.
Betyg: 3,5 av 5 - 📚 - Den här boken, Eldvakt, är den tredje och avslutande delen i Järvhögatrilogin, en bokserie som riktar sig till unga vuxna, av författaren Camilla Sten. Dom två första böckerna heter Bergtagen och Midnattsblot, och dom har jag läst tidigare. Jag tyckte om dom två förra böckerna, och jag tyckte även om den här. Jag har ingenting emot att läsa ungdomsböcker ibland, för jag tycker oftast att dom är minst lika bra för vuxna. Kan absolut rekommendera trilogin.
Äntligen tredje och sista delen i @wednesdaysten ’s Järvhögatrilogi! Det är en spänningsserie med övernaturliga inslag (magisk realism) för unga vuxna som utspelar sig i Norrland och på (påhittade) Järvhöga läroverk. Jag fullkomligt älskade den första delen, ”Bergtagen”. Den andra delen, ”Midnattsblot” tyckte jag en aning mindre om, och den här tredje delen levde inte heller upp till första - men det är ju också en orimlig önskan med tanke på hur bra första boken var. Jag kom dock aldrig helt in i storyn och tyckte den var lite utdragen, men det är nog bara jag. Jag är ju också 40+ och sålunda inte målgruppen 😬 Vad som är tveklöst är att Camilla Sten skriver fantastiskt bra. Dialoger, personporträtt, miljöer. Tummen upp på det. Och jag kommer fortsätta läsa det hon skriver, helt klart. Stort tack @rabensjogren för recensionsexemplaret 🙏🏽