Eldslandet

Engman, Pascal

| 2018

En exklusiv klockbutik i Stockholm rnas, men inga armbandsur frsvinner. En tid senare kidnappas framgngsrika finansmn medan deras familjer pressas p pengar fr att f dem fria. I Sydamerika pgr omfattande organhandel. Man tvingas ska sig till Sverige fr att hitta kroppar till verksamheten, som bedrivs i en av de mktiga nazistkolonierna i sdra Chile. Polisinspektr Vanessa Frank inser att det finns ett samband mellan hndelserna. Hon r avstngd frn sitt arbete men gr nd in i ett flerfrontskrig mot den internationellt organiserade brottsligheten, som visar sig ha frgreningar in i den svenska poliskren. Eldslandet r en dramatisk och brutal spnningsroman och den frsta med Vanessa Frank i huvudrollen.

Bokdjungeln

2022-08-11

Det r s dligt av mig att jag inte har lst/lyssnat p den frsta delen om Vanessa Frank tidigare. Speciellt nr jag tyckt att del 2 och 3 varit s himla bra. Men jag tog mig i alla fall i kragen och lyssnade p den frsta i ordningen. Vet ni, jag tycker att den ocks r superbra och lsvrd. Engman har en frmga att gra karaktrerna levande. Han tar ven upp mnen i bckerna som r viktiga att tala om och det uppskattar jag.
Har du inte lst bckerna om Vanessa Frank innan s gr. Dom r grymma. Jag ska nu stta tnderna i del 4 - Kokain. En vill ju ligga i fas nr det snart kommer en del 5 i serien. 😉

Karolina Jonsson

2022-08-11

I brjan knner jag att det r liksom inget bullshit, det r en story rakt p sak. Inga ondiga detaljer. Jag har svrt att hlla fokus ett tag och reflekterar ver att bcker innehllande mycket grov kriminalitet inte brukar intressera mig, men karaktrernas kvalitet hller mig nd kvar. Det r s grovt vld och skickligt beskrivna scener att jag nskar det vore en film istllet fr text, s att jag hade kunnat blunda och slippa se scenen mlas upp framfr mig. Jag mr illa och ryser i hela kroppen vissa gnger. Pascal, du r sjuk! Hahaha. Det tog ett tag fr mig att riktigt fastna i boken men under andra halvan blev det pltsligt omjligt att lgga ifrn sig. Slutet var helt fasansfullt bra! Jag r i CHOCK. Wow. Bra bok.

Anna Piippolainen

2022-05-15

En rafflande story i hgt tempo som man fastnade fr efter bara ett par minuter.
lskar alla cliffhanger och uppbyggnaden. Hur det binds samman. Mlande miljbeskrivningar, levande och frgstarka karaktrer.
Den r stundvis r och brutal, som blandas med action, en skvtt humor och spnning.
En bok som vcker mnga knslor.
Upplsning av Stefan Sauk som alltid bra.

F

Fredrik Davidson

2022-04-17

S mycket elnde, nd lste jag vidare. Vlskriven.

L

Lotta Strandberg

2022-03-27

Mycket bra! lskar dom hr bckerna . Stefan Sauk som vanligt bra upplsare.

Mats Sigfridsson

2022-01-13

Bra start p serien om Vanessa Frank.

emmakicki

2021-10-31

Det var lite vl osannolika hndelser som gjorde att jag hade svrt att ta den p allvar. Helt okej i vrigt men det var egentligen ngon av de efterfljande bckerna jag ville lsa men fredrog att brja frn brjan.

Alexandra Nissen

2021-10-05

Mycket spnnande deckare med hgt tempo. Bra beskrivna och intressanta karaktrer. Blir roligt att flja huvudpersonen i efterfljande bcker. Lyssnade p boken med Stefan Sauk som underbar upplsare. Behaglig rst.

Angie J

2020-11-16

Fantastisk! Aktuell samhllsdebatt i deckarform.

Katarina Nord

2020-10-09

Grymt bra spnnande deckare med bra puls. Jag gillar vxlingar mellan olika personers berttelse i boken.

Den hll ett hgt tempo redan frn frsta sidan.
🎧📚 Stefan Sauk vad mer kan man sga?
Han gr bckerna han lser till ngot helt perfekt.
💜💜💜💜💜 av 5st🌹

A H