Eldsdansen

Tursten, Helene

| 2005

Flag from sv

348


Irene Huss ställs inför en ny mordgåta, en mordbrand som visar sig ha kopplingar till ett femton år gammalt olöst fall. Ett fall i stadens danskretsar som Huss brottades med under sin första tid vid våldsroteln i Göteborg och som tvingade henne att ställa den obehagliga frågan: Kan ett barn verkligen kallblodigt mörda en vuxen? Nu väcks obehagliga minnen till liv och läsaren förflyttas tillbaka i tiden och får möta Irene Huss som ung polis. "Det är alltså både spännande och underhållande. Men faktiskt också riktigt engagerande. Sophies egendomliga tragiska och kreativa liv griper tag i läsaren." SVD "Vill ni läsa en spännande bok som inte går att lägga ifrån sig, är mitt tips att ta med denna bok i hängmattan i sommar och jag lovar att ni inte kommer att bli besviken... ." Länstidningen Östersund

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

E

Ellinor Karlberg

2014-10-06

Betyg

Vissa böcker är lite som meditation för mig - avslappning. Detta är sådan litteratur - lite Göteborgsmysigt, otroligt icketidlöst men underhållande. En av hennes bättre tycker jag! Har läst alla i serien fram till denna.

Blommiga Barbro

2013-09-05

Betyg

Gunilla Röör har en fin nästintill poetisk röst, men som ljudboksuppläsare? Nja. Jag vet inte. Boken är välskriven med skittråkig!

M

Mats Sigfridsson

2013-05-26

Betyg

Helt ok. Bättre än de senaste jag läst av Tursten men mer än ett tidsfördriv är det inte.

Carina Svensson

2012-11-20

Betyg

Intressant att få en inblick i hur Irene Huss hade det på jobbet för femton år sedan. Oförutsägbar och spännande!

Helena Nilsson

2010-08-01

Betyg

Blev glatt överraskad när jag hörde den här. Mycket bättre än vad jag trodde.

Sofia Åkerberg

2009-06-20

Betyg

Nu är jag kanske onödigt positiv bara för att de senaste Tursten har varit sådär, men den här var riktigt bra. För en gångs skull håller hon sig i det lilla formatet, både var gäller mord, karaktärer och miljöer. Boken känns tajt och nervig och stråken av Irene Huss privatliv gör mycket till.

S

Solveig Perklen

2009-05-03

Betyg

Mycket lättläst. Enkelt språk. Skapliga personbeskrivningar. Man får en viss relation till huvudpersonen och hennes liv som polis. OK som tidsfördriv, men inget stannar kvar direkt