Vårdhemmet för gravt handikappade förvandlades till en helvetisk dödsfälla när hela huset en natt stod i lågor. Fem dog i elden, den enda överlevande, en pojke med Downs syndrom, dömdes för mordbrand. Men var han verkligen skyldig? Händelsen har nästan hunnit falla i glömska när advokat Thóra Gudmundsdóttir blir påmind om den, av en ny bekantskap som hon hellre vore utan. En långtidsdömd pedofil på samma anstalt som pojken tycks ha ett lika sjukligt som skrämmande sinne för att skaffa sig kunskap i fallet. Vilka är hans intressen? Varför har han kontaktat henne? Samtidigt börjar en radiojournalist få hotfulla samtal till sitt program. Det är uppenbart att fler brott, med dödlig utgång, kan kopplas till branden. När hela sanningen gör sig hörd innebär den en fasa som går bortom naturen. I översättning av Anna Gunnarsdotter Grönberg. Yrsa Sigurdardóttir [f. 1963 i Reykjavík]...
2014-06-05
Inte lika stor sträckläsarfaktor som Yrsas tidigare böcker om Thora, men jättebra ändå. Velade mellan 3 och 4 stjärnor, så se det som en svag fyra.
Har tidigare lyssnat på andra isländska författare som inte har tilltalat mig, eftersom de beskriver Island som ett grått, trist och tråkigt land. Jag är förälskad i Island och Eldnatt gav just den bild av Island som jag själv har upptäckt... Läs hela recensionen här: http://www.boktipset.se/blogg/kimselius_bokblogg/2014/02/24/boktips-eldnatt-av-yrsa-sigurdardottir/
Med Eldnatt av Yrsa Sigurdardottir har jag hittat en ny favoritförfattare. Det här är en mycket annorlunda bok, som kombinerar andar med en kriminalberättelse, som får håret att resa sig på dig. En sträckläsningsbok om du tycker om det lite overkliga, som jag gör. Jag var helt fast och kunde helt enkelt inte sluta lyssna på boken. Mycket bra inläsning av Angela Kovács. Läs hela recensionen här: http://www.boktipset.se/blogg/kimselius_bokblogg/2014/02/24/boktips-eldnatt-av-yrsa-sigurdardottir/
2013-06-10
Det här är en riktigt bra deckare. Gillar också Thoras ironi och stil samt de isländska miljöerna.