Eldfödd

King, Stephen

| 1981

Flag from sv

336


EN KING-KLASSIKER I NYUTGÅVAÅr 1969 utför en hemlig organisation inom USA:s underrättelsetjänst ett experiment med sinnesutvidgande droger på ett antal universitetsstudenter. Andy och Vicky är några av de som kommer därifrån levande, men något har hänt med deras hjärnor: de har begåvats med små parapsykologiska krafter.Vicky och Andy blir kära, gifter sig och får ett barn, Charlie. Men Charlie är inget vanligt barn. Vid ett års ålder sätter Charlie eld på sin nallebjörn och hennes pyrokinetiska förmåga växer sig snabbt allt starkare. Men hur ber man en ettåring kontrollera sina märkliga krafter? Och hur får man en trotsande treåring att sluta sätta eld på saker när hon inte får som hon vill? Familjen försöker att hålla Charlies förmågor hemliga, men snart är de tvungna att fly undan en regering som vill studera hennes paranormala gåvor och använda dem för sina egna syften.I "Eldfödd" skildrar...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

J

Joakim Karlsson

2019-03-31

Betyg

Inte Kings bästa men väldigt bra! Plus för ett bra slut!

Ola Janåker

2013-08-18

Betyg

Inte Kings kanske mest storslagna ögonblick som författare, om man säger så...

Cindy Kempe

2011-12-22

Betyg

Lutar åt en femma faktiskt!

Miriam T

2011-09-05

Betyg

Kan börja med att säga att jag tycker beskrivningen av boken är lite missvisande, men är för lat för att skriva en egen. Vill iallafall tillägga att boken till större delen utspelar sig när Charlie och hennes pappa är under flykt, man får inte veta mycket om uppväxtåren [...]

Läs hela recensionen på min blogg:
http://schitzo-cookie.blogspot.com/2011/08/eldfodd-av-stephen-king.html

L

Linda Bergkvist

2011-09-02

Betyg

Helt klart en av de mest sega böcker jag har läst. Förvirrande med alla hopp från nutid till dåtid och för första gången i mitt liv har jag funderat på att strunta i att läsa klart en bok. Har ändå bara några få kap kvar.

Jonna

2010-12-18

Betyg

Jag tyckte den var rätt okej, väldigt lik Carrie på ett sätt och det var en ganska spännande och gripande handling. Däremot var slutet lite väl abrupt och outforskat medan handlinjgen var lite långdragen.

Aida Olivia Grimrin

2010-04-04

Betyg

Haha, säger jag till att börja med. Urusel bok med en handling så platt och transparent att .. ja, jösses! Det var en enda sak som förvånade mig positivt, och det var valet av artikelpublicerande tidskrift mot slutet.

Elisabeth E

2010-04-01

Betyg

Det tog mig över en månad att ta mig igenom den här. Den var inte dålig men inte direkt jättebra heller. Jag längtade aldrig efter att få fortsätta läsa i den.