Vakten stod stel i ryggen som om han väntade sig en utskällning. ?Ers höghet, vi har vänt ut och in på hela staden. Prinsessan står inte att finna någonstans.? Tanveer av Arkin Zain skickade iväg mannen med en trött gest. Sömnbristen gjorde det svårt att tänka. Han borde sova, men det var lönlöst. Varje gång han försökte snurrade tankarna värre än någonsin. Mira var försvunnen. Det hade gått fem dagar och hon var spårlöst borta. Skuggan över månen finns inte längre, men mardrömmarna fortsätter att plåga Mira. De driver henne till handlingar där hon inte längre vet vems vilja det är som styr. Eldens mörker är tredje och sista delen i Miras saga.
2020-12-30
Året sista boktips blev "Eldens mörker" som är tredje och sista delen i fantasyserien "Miras Saga".
~
Lika skickligt och fint skriven samt spännande som de båda tidigare delarna i serien. Kan nog till och med ha varit aningen mer spänning i den sista delen, kändes som det.
~
I hela serien är det spänning från början till slut i en annan tid, sagornas tid. Allt är möjligt och ändå inte men känns ändå inte orealistiskt när man väl är fast i boken.
~
Ska man läsa serien så ska man läsa den från början till slut.
Det känns sorgligt att serien är slut då den har varit en spännande flykt från verkligheten detta märkliga år.💕
@annahnozlin
#annahnozlin #mirassaga #mirassagadel3 #eldensmörker #åretssistaboktips #åretssistabok #fantasy #fantasyserie #boktips #lästips #bokrecension #flyktfrånverkligheten #sagornastid
Alltid bra när man läser en del i en bokserie att man får en snabb sammanfattning av tidigare böcker innan man börjar att läsa den nya delen i serien. Det uppskattas rejält av mig som läsare. Då del 2 i Miras saga avslutades med en saftig cliffhanger vill jag snabbt sätta mig in i den nya handlingen av del 3. Så det börjar med eld och dramatik om att träälvornas drottning Kel och Mira kämpar för överlevnad av branden som Majandra startat. Som läsare är författarens miljöbesiktning väldigt lätt att se bildligt, ja gillar de korta intensiva kapitel som är innehållsrika av både det ena och de andra.
Jag älskar att man får följa Mira och Tans resa i deras äktenskap 4 år in i framtiden och att de inte är helt problemfritt att kunna få utöka deras familj enligt planerna. Bakgrundshistorien bakom olika element bärares gåvor framkommer mer och mer desto djupare man kommer in i boken. Mira kämpar med sin inre konflikt om Tans tidigare kärleksromans med en av trädälvorna då ett barn blivit resultatet som Tan är far till. Sveket över barnets existens gör att Mira flyr i panik från Tan då hon och Tan haft svårt att avla en arvinge som tronföljare och pressen blir för stor för Mira att bära. Författarens sätt att finna oväntade lösningar på Miras önskan om ett barn är intressant då Mira finner ett barn som har Elden som elements gåva.
Författaren fångar ens intresse genom att gång på gång komma in med intressanta sidokaraktärer så Llanas minne av Samaria då hon behöver leta efter den saknade biten av hennes själ för att kunna fullfölja sitt öde att bli nästa trädälvs drottning. Samaria är en karaktär som beskrivs kortfattat, dock är hon en hjältinna då hon hjälper Llana och Hazel att överleva det stora slaget som skett i tidigare generation av den gamla skogen. Det bästa med Annahs böcker är att hon knyter samman oväntade livsöden med varandra och att man som läsare häpnads över hur alla karaktärers livsöden påverkar varandra, som i ett långt pärlhalsband där varje pärla är unik just för att passa ihop med varandra och bli ett vackert livs halsband med en mängd olika egenskaper och erfarenheter. Avslutningsvis skulle jag sammanfatta Eldens mörker med tre ord; Eld, inre styrka och visdom.