Elddraken

Kerr, Katharine

| 2001

Flag from sv

65


I borgen Dun Deverry förbereder sig prins Maryn inför att göra anspråk på herraväldet över konungariket Deverry och utropa sig till storkonung. Hans gemål Bellyra väntar barn på nytt, men glädjen är inte ogrumlad. I en kammare sitter Nevyns unga lärling Lilli böjd över Dweomerboken och lär sig fördolda ting. Men tankarna är på annat håll. Lilli åtrår prinsen, och prinsen henne. Bellyra vet om det, och fruktar galenskapen som stryker omkring i utkanten av hennes tankar. Kring dessa personer - Maryn, Bellyra, Lilli och Nevyn - kretsar handlingen i Elddraken, den elfte boken om det magiska landet Deverry och en direkt fortsättning på Blodsfränder, den föregående boken i serien. Som alltid utgör det keltiska sagostoffet en fascinerande bakgrund, och återigen visar Katharine Kerr att hon är en enastående berättare.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Hermione Chaid

2012-06-22

Betyg

Väldigt bra bok!! Jag kunde inte lägga den ifrån mig!! Författaren berättar med livliga ord. Jag rekommenderar den för alla bokslukare...

P

Petter Nilsson

2011-08-26

Betyg

riktigt bra avslut på dessa två tidsåldrarna i serien! Synd bara att bara en av de fyra sista delarna är översatta till svenska.. blir till att hoppas att det inte är några problem att läsa de tre sista när man läst resten på svenska..