Ljudbok

Eldätaren

Lundberg, Kristian

| 2015

Flag from sv

74


Limhamnsfältet, strax bortanför det exklusiva bostadsområde som fortfarande går under namnet Bo01 ? även om det korrekta namnet är Västra Hamnen. Det är här, en tidig morgon med tät dimma, som den första döda kroppen hittas. Kristian Lundbergs hårdkokta och annorlunda roman Eldätaren utspelar sig i ett samtida Malmö. Det är en stad som uppenbarligen håller på att krackelera ? från insidan och utsidan ? och där den alkoholiserade f.d. kriminal-utredaren, numera hittegodsexpeditören Nils Forsberg långsamt stiger i graderna, tills han, förvånande nog ? är den som leder utredningen. Forsberg är nykter. Han försöker göra vad han kan.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Karin Lundberg

2011-06-12

Betyg

"Eldätaren" är som en lång essä. Mycket fokus på Sveriges "baksidor" (kriminalitet i olika former). Skulle än dock vilja ha mer mordhistoria, mer klassisk deckare. Dock skriver Kristian Lundberg trots allt väldigt bra, vilket gör att jag även kommer att läsa de andra delarna i denna serie!

Maria Nordström

2010-06-06

Betyg

Början är lite trög men håll ut detta är en riktigt bra bok. Den beskriver Sverige av idag på skrämande men sannningsenligt sätt. Bokens huvudperson Forsberg gillar jag mer och mer för var sida som går.

Gun Petersson

2010-05-24

Betyg

En poetisk deckare med djup. Har man bott i Malmö i november känner man igen sig.