En varm julroman om en irriterande tv-inspelning, en oväntad kyss och en hundra år gammal surdeg. Nora gör allt för att rädda sina föräldrars älskade konditori från konkurs ? ställer till och med upp i tv när hon får chansen. Kändisbagaren Henrik Eklund vill spela in sitt julprogram på konditoriet och Nora har inte råd att tacka nej. Motvilligheten förstärks när tv-teamet dundrar in i Västervik och Henrik vill ändra på allt hon kämpar för att bevara. Men ju mer de umgås, bakar lussekatter och ordnar glöggkväll, desto närmare kommer Nora den karismatiske stjärnbagaren. Och allt kanske inte är som det först verkar. Snart står mer på spel än konditoriets överlevnad och höga tittarsiffror.
Ingen dålig feelgood men huvudpersonen är för svår att relatera till för mig. Ömsom driftig och ömsom korkad och jag får inte ihop personligheterna. Köpte boken på grund av min barndoms Västervik som gärna fått beskrivas mer. Trevligt språk, livlig handling, familjedrama och lite julmys.
Vilken mysig bok! En underbar feelgoodpärla som utspelar sig i den fina staden Västervik (och den finaste bokhandel @erikhultgrens.se nämns också)!
Heléne har seglat upp och blivit en av mina favoritförfattare. Hennes berättelser är fulla av allt jag vill ha i en feelgood och bra roman. I ”Eld, snö och stjärnor” finns romantik, längtan, missförstånd, hemligheter, sorg och vänskap. Tycker om miljön och de färgstarka karaktärerna. Boken utspelar sig mestadels i nutid men det finns en parallell med dåtiden som vävs ihop bra.
”Eld, snö och stjärnor” är en urmysig bok med ett språk som flyter på lätt och miljöbeskrivningar som får mig att vilja åka till Västervik och att fika! Boken är en bladvändare och en fin julroman (och julromaner kan man läsa även i slutet av april!).