Garc a M rquez traza la historia de un amor que no ha sido correspondido por medio siglo. Aunque nunca parece estar propiamente contenido, el amor fluye a trav s de la novela de mil maneras: alegre, melanc lico, enriquecedor, siempre sorprendente. La historia de amor entre Fermina Daza y Florentino Ariza, en el escenario de un pueblecito portuario del Caribe y a lo largo de m s de 60 a os, podr a parecer un melodrama de amantes contrariados que al final vencen por la gracia del tiempo y la fuerza de sus propios sentimientos, ya que Garc a M rquez se complace en utilizar los m s cl sicos recursos de los folletines tradiciones. Pero este tiempo - por una vez sucesivo, y no circular - este escenario y estos personajes son como una mezcla tropical de plantas y arcilla que la mano del maestro moldea y con las que fantasea a su placer, para al final ir a desembocar en los territorios del...
2017-08-07
Har inte riktigt samma berättarstuk och känsla som många andra av Marquézs verk dock fortfarande en engagerande historia och protagonist. Inte min favorit men läsvärd.
2012-04-13
Lite av en besvikelse efterhundra år... Den saknar energin och den myllriga historien.
2009-12-13
Lånade den av en tillfällighet och kunde inte släppa den. Blev förbryllad och involverad i en värld som kändes fullkomligt främmande men full av trovärdighet. Jag kände nästan dofterna. Vilken berättare detta är!
Det var länge sedan jag brottades med en bok så här mycket. Vet verkligen inte vad jag tycker. Hade jag kunnat sätta 3,5 så hade det blivit det. Å ena sidan mustigt, kärlek och allt fint. Å andra sidan extremt gubbsjukt, framförallt kärlekshistorian mellan en 14-åring och en 76-åring som definitivt är ren pedofilivarning och alldeles för mycket prat om avföring.