Ekologiska smaker är en kokbok fylld av smakrik och sund mat baserad på ekologiska råvaror, enkel och lagom nyttig mat som kan lagas av ingredienser som du hittar i en vanlig mataffär. Boken innehåller ett 80-tal recept på vardagsmat, lättlagad festmat, goda efterrätter, hembakat bröd och grundrecept på fonder och såser. Varje recept är illustrerat med läckra bilder.
Intresset för ekologisk mat är stort idag och att börja handla och laga mer ekologiskt är inte någon stor omställning. Det finns enkla vägar och små förändringar som gör stor skillnad!
Ekologiska smaker innehåller lättillgängliga fakta om varför ekologisk mat är bra för vår hälsa och för miljön. Du får också en rad handfasta tips på hur du kan tänka när du planerar dina inköp och handlar mat, en guide till miljömärkning, kockens tips för enklare matlagning, en säsongsguide och lästips för den som vill veta mer....
Visa mer
Ekologiska smaker är en kokbok fylld av smakrik och sund mat baserad på ekologiska råvaror, enkel och lagom nyttig mat som kan lagas av ingredienser som du hittar i en vanlig mataffär. Boken innehåller ett 80-tal recept på vardagsmat, lättlagad festmat, goda efterrätter, hembakat bröd och grundrecept på fonder och såser. Varje recept är illustrerat med läckra bilder.
Intresset för ekologisk mat är stort idag och att börja handla och laga mer ekologiskt är inte någon stor omställning. Det finns enkla vägar och små förändringar som gör stor skillnad!
Ekologiska smaker innehåller lättillgängliga fakta om varför ekologisk mat är bra för vår hälsa och för miljön. Du får också en rad handfasta tips på hur du kan tänka när du planerar dina inköp och handlar mat, en guide till miljömärkning, kockens tips för enklare matlagning, en säsongsguide och lästips för den som vill veta mer.
Henrik Arkåsen är kock och utbildad i Grythyttan. han driver restaurangerna Saltmagasinet och Gusto i Västervik samt butiken Ost&Deli. Saltmagasinet har blivit utsedd till Västerviks bästa krog i White-guide flera år i rad och Henrik och hans kollegor har redan från start fokuserat på att använda ekologiska och lokalt producerade råvaror.
Middagsfrid valde Ekologiska smaker till årets julklapp: Middagsfrid hjälper familjer som har en ambition att äta god, hälsosam, miljövänlig och varierad mat, lagad från riktiga råvaror. För Middagsfrid föll det sig därför naturligt att Henrik Arkåsens bok valdes som den givna julklappen till företagets kunder 2008. Läs mer på www.middagsfrid.se