Egenmakt

Rockborn, Erika

| 2020

Flag from sv

7


Äntligen har Martin fått den stora familj han alltid drömt om. Visserligen ser den inte riktigt ut som han hade tänkt. Numera har han både ex-fru och bonusbarn. Och sin före detta svärmor Birgitta och hennes intriger verkar han aldrig bli av med. Men nu när han passerat livets mitt är det ändå hans egna barn som har blivit det centrala i livet. Martin är lycklig i sitt förhållande med Lisette men det är något som tär. Jobbet som läkare tar alltför mycket tid och när en kollega blir sjuk börjar de extra timmarna att slita på relationen. Samtidigt blir det allt tydligare att något inte står rätt till med hans dotter. Martin kämpar med att få balans i tillvaron. Vilka prioriteringar måste han göra mellan kärleken, barnen och jobbet? Vad är egentligen viktigt i livet och hur kan han ta tillbaka makten över sitt eget liv?Egenmakt är den fristående uppföljaren till Livmodermakt...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Bokdjungeln

2020-11-23

Betyg

Detta är alltså en fristående uppföljare till böckerna Livmodermakt och Modermakt. Jag håller verkligen med om att man inte behöver ha läst de förgående böckerna för att uppskatta denna.
Texten flyter fram på ett lättsamt sätt och handlingen drivs på i ett bra tempo.
Boken tar upp vardagliga situationer och om hur livet kan vara med sina toppar och dalar. Det låter kanske inte så roligt att läsa om men om sanningen ska fram så har det varit otroligt spännande. Jag har haft svårt att lägga ifrån mig den. Boken känns väldigt levande och jag känner att jag nu måste införskaffa de två första böckerna i trilogin. Otroligt bra bok!

Betyg

”Egenmakt” är den tredje delen om distriktsläkaren Martin där vi får följa Martin i vardagen på arbetet och livet i övrigt med sin familj, vänner, barn, bonusbarn, kärlek och exfru. Han har nu den stora familj han alltid har velat haft. Men så händer något som gör att relationen med sambon blir orolig och situationen håller på att glida honom ur händerna.

Det här är en mycket välskriven bok med både bra flyt och driv framåt. Erika skildrar vardagshändelser väldigt realistiskt och gestaltande. Man kommer verkligen karaktärerna nära och kan känna deras känslor. Jag tycker om att Erika har valt att ha en manlig huvudkaraktär, att vi får se historien ur hans synvinkel.

Det här är tre böcker om kärlek, vänskap, sorg, att försöka få ihop livspusslet med allt vad det innebär. ”Egenmakt”, ”Modermakt” och ”Livmodermakt” är tre väldigt bra böcker som har varit underbara att läsa! Och det är med viss sorg jag avslutar den sista boken om Martin och hans familj!

Jag hade höga förväntningar på den här, tredje boken och de infriades! Har du inte läst så har du tre mycket bra feelgoodböcker att läsa!

Betyg

Det här är den tredje och fristående delen i makttriologin. Jag har tidigare läst både Livmodermakt och Modermakt och fullkomligt älskat dessa böcker. I denna bok får man fortsätta att läsa om Martin Lindahls liv allt från hans arbete som läkare på vårdcentralen till vardagslivet hemma med barn, kärlek, exfru och vänner. Han har nu äntligen fått det han så länge drömt om en stor familj, men blir det som Martin har drömt om?

Jag säger bara WOW! En stor eloge till författaren Erika som lyckats skriva tre böcker i denna serie och som enligt mig alla är ruskigt bra och toppbetyg på alla. Jag vet inte vad det är men när jag läser dessa böcker så kan jag inte sluta läsa - riktiga bladvändare. Erika skriver om vardagsproblematiken och livspusslet och det känns så äkta och realistiskt det är nog en stor anledning till att böckerna är så gripande. Boken är välskriven med bra flyt och driv framåt. Det är bra miljöbeskrivningar och karaktärsbeskrivningar, man kommer verkligen in och känner både in miljön och personerna blir som vänner/familj.
Jag rekommenderar verkligen att läsa alla tre böcker man får läsa om kärlek, vänskap, glädje, sorg, passion, komplicerade relationer och hur vardagen kan se ut och hur man försöker få ihop livspusslet med allt vad det innebär. Det var med vemod jag la ifrån mig denna bok då det var den sista i serien men jag hoppas att Erika skriver fler böcker även om jag kanske inte får läsa mer om Martin.

J

Betyg

Gripande, fängslande & välskriven!

Stinas_boksida

2020-10-03

Betyg

Martin som alltid önskat sig en stor härlig familj, lever nu det livet med Lisette. Jobbet som omtyckt läkare tar mer tid än Lisette accepterar, och när en kollega blir sjuk, tar han på sig ännu mer jobb. Relationen hemma slits mer och mer.

Så får Lisette ett erbjudande hon inte vill tacka nej till, känner att hon måste passa på nu innan hon blir för gammal. Barnen kämpar med funktionshinder och tuffa tonårsproblem. Martin känner hur allt i hans liv rasar.

Vad ska han ta sig till? Hur länge kommer han orka?

Wow, Erika gör det igen. Höga förväntningar ännu en gång, och hon fixar det en tredje gång. Älskar denna trilogi om Martin.

Vi får fortsätta följa vardagsproblem, ett livspussel som många gånger är svårt att få ihop, som man själv kan känna igen sig i.

Jag gillar att trioligin har en manlig karaktär som huvudperson. Att vi får se det från Martins perspektiv, hur en man också kan känna sig hjälplös, ensam och ledsen.

Elisabeth Berglöf

2020-09-23

Betyg

Med ett stänk av vemod och med en tår i ögat inser jag nu att jag läst klart den här helt underbara trilogin Makttrilogin

Jag kan inte annat än att säga, hon gjorde det igen och ta mig tusan... den här tredje och avslutande delen är ännu ett strå vassare än de tidtagare. Och betänk då, de två första var superbra!

Det här är en relationstrilogi men som helt klart även platsar under epitetet feelgood. Fast då självklart inte söt och tillrättalagd, men som ändå har det där härliga som ska finnas när vi pratar feelgood.
Du bjuds på kärlek, passion, problem och glädje men även de där mysiga beskrivningarna om relationer med glimten i ögat. Dessutom finns såklart även vardaglig realism.

Sist men inte minst så skriver Erika med ett härligt och beskrivande språk som ger mig som läsare möjlighet att verkligen känna som om jag är med i berättelsen. Jag är en i Martins vänkrets och det gillar jag.

De olika karaktärerna i berättelsen är verkligen individer som är karismatiska och intressanta och personbeskrivningarna är klockrena och helt underbara.

Ja, vad mer kan man säga om denna helt underbara serie?
Om jag skulle sammanfatta den så får det bli:

En underbar och annorlunda feelgood trilogi med värme, humor och vardagsrealism. Allt i en härlig mix som gör mig glad.